Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
07.05.2013 13:41

Тільки на піску для вертодрому в Каневі вкрали понад 1 млн. грн.

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Пісок для улаштування основи під гелікоптерний майданчик в с. Пекарі Канівського району везли мало не з Одеси, що в кілька разів перевищило вартість будівельного матеріалу.

Пісок для улаштування основи під гелікоптерний майданчик в с. Пекарі Канівського району везли мало не з Одеси, що в кілька разів перевищило вартість будівельного матеріалу.

 

Про це мені повідомила Державна фінансова інспекція України після проведення ревізії з використання державних коштів на будівництво вертодрому.

 

Зокрема, ревізією встановлено, що всупереч вимогам Правил визначення вартості будівництва, державним забудовником було зайво оплачено вартість доставки будівельних матеріалів (піску) без наявності підтвердних документів, що спричинило завищення вартості робіт на суму 1,2 млн. грн.. Крім того, як з’ясувалося цей пісок оплатили виходячи з відстані перевезення від 380 до 420 км, що суперечить Правилам, відповідно до яких максимальна відстань доставки має становити до 80 км.

 

Невже на Черкащині не вистачає піску і його треба було везти із іншої частини України? Впевнений, це було зроблено спеціально, щоб відмити кошти і тим самим нажитися на державі. Чи може традиційно забудовники настільки захопилися відмиванням коштів, що навіть не сподівалися, що їхні афери будуть розкриті?

 

На моє переконання, безліч з об’єктів, які будувалися до футбольного чемпіонату «Євро-2012» - це цілий Клондайк матеріалів, над яким найближчими роками працювати і працювати слідчим органам і судам. Як наслідок, за ґратами опиниться не один десяток чиновників.

 

Безумовно, нинішній режим не дасть змоги вийти на прямих замовників цієї афери і покарані будуть лише стрілочники, але рано чи пізно справедливість переможе і замовники, будівничі корупційної піраміди в України, теж опиняться за ґратами.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]