Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
04.03.2013 13:57

Треба відкликати один з "20-ки" опозиційних законопроектів

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Проситиму колег-опозиціонерів відкликати та внести зміни до законопроекту (№2434) про встановлення кримінальної відповідальності за подання завідомо неправдивих відомостей у декларації про доходи особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місце

Проситиму колег-опозиціонерів відкликати та внести зміни до законопроекту (№2434) про встановлення кримінальної відповідальності за подання завідомо неправдивих відомостей у декларації про доходи особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Проект Закону № 2434 від 01.03.2013 про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо посилення відповідальності за порушення законодавства у сфері запобігання та протидії корупції), фракція «Батьківщина» внесла до Парламенту в рамках 20 законопроектів на виконання передвиборчої програми Об’єднаної опозиції. Ініціаторами законопроекту є Яценюк А.П., Пишний А.Г., Петренко П.Д. та Іванчук А.В. Закон правильний! Карати за фальшиві декларації необхідно, але за умови прозорих судових і слідчих дій, за умови відсутності в країні вибіркового судочинства та політичних репресій. А відтак, цей закон - потужний меч в руках влади, яка може використовувати його вибірково або й із застосуванням фальсифікацій. Цей закон хоч важливий і правильний, але передчасний. Адже за нинішнього Президента він стане зброєю проти покірних у владній команді, проти опозиції і просто проти тих, хто не хоче ділитися грошима з кланом. Якщо застосовувати цей Закон щодо «осіб, уповноважених на виконання функцій держави» (про що йдеться у законопроекті) - тобто стосовно тих, кого призначає сам Янукович - це одне. Тут будуть чистки, війни, розборки, але все це відбуватиметься в рамках правлячої команди. Будуть тримати тих, хто хитається чи маскується. Це важіль для Януковича, але то ніби їх внутрішні справи. Мені його людей не шкода. А от коли йдеться про «осіб, уповноважених на виконання функцій місцевого самоврядування» – це інша історія. Серед таких осіб чимало опозиціонерів, серед яких може бути і новий опозиційний мер Києва, такими є голови певних обласних і районних рад, тощо. Уявіть, яких справ нафальшують силовики, якщо їм дадуть команду "фас".
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]