Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
27.08.2020 14:54

У вересні стартує тестування нових процесів будівельної е-системи. Що це буде

Голова Державної сервісної служби містобудування України

У наступному місяці розпочнеться новий етап впровадження Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва. Коротко про деталі

Продовжую висвітлювати процес впровадження Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва (ЄДЕССБ).

Наразі йде активна підготовка підключення до системи саморегулівних організацій.

Також в системі зможуть працювати проектанти, технагляд, підрядники та експертні організації. Проводиться тестування та виявлення всіх можливих помилок у системі. Крім того, ведеться активна робота над вдосконаленням формул автоматичних перевірок документів.

Із 1 вересня має розпочатися бета-тестування послуг щодо подання повідомлень про початок виконання будівельних робіт щодо об’єктів, будівництво яких здійснюється на підставі будівельного паспорта та повідомлень про початок виконання будівельних робіт щодо об’єктів, що за класом наслідків (відповідальності) належать до об’єктів з незначними наслідками (СС1). Очікується, що ці роботи триватимуть два тижні із залученням 100 користувачів у п’яти містах обласного значення.

Також до системи планують підключити близько 1,4 тис. органів містобудування та архітектури.

Взагалі, бета-тестування планується за двома сценаріями: автоматичної реєстрації та автоматичної реєстрації після підтвердження уповноваженої особи органу архітектури. Загалом, це стане основою для майбутнього використання системи.

Продовжуємо далі працювати над впровадженням певних ідей та новацій. На засідання щодо роботи е-системи в Кабмін постійно запрошуються представники державних відомств, чия робота на пряму чи дотично пов’язана з будівництвом, аналізуються їхні зауваження та враховуються побажання. Це потрібно для того, щоб удосконалити систему та мати змогу оперативно та якісно надавати адмінпослуги.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]