Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
13.08.2020 15:07

Єдина державна електронна система у сфері будівництва. Продовжуємо модернізацію

Голова Державної сервісної служби містобудування України

Продовжуємо роботу над впровадженням Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва

Якраз вчора, 12-го серпня, розглядали з колегами із Мінрегіону, Мінцифри, ДІМ, ДП «Дія» низку питань функціонування Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва (ЄДЕСБ). 

На прикладі повідомлення про початок виконання підготовчих робіт всі присутні ознайомилися, як буде функціонувати Cистема та які можливості вона має. Окрема увага приділяється коректній роботі всіх реєстрів, з якими вона пов'язана для верифікації інформації. 

Просто нагадаю, що ЄДЕСБ має реалізувати весь життєвий цикл будівництва об'єкту починаючи з отримання містобудівних умов та обмежень, закінчуючи його введенням в експлуатацію. 

Передбачається, що більшість інформації та документації необхідної для ведення будівництва буде створюватися в системі відповідними суб'єктами, що дозволить централізувати та стандартизувати дані з багатьох розрізнених джерел інформації.

У ЄДЕСБ можна отримати доступ до Реєстру будівельної діяльності у режимі 24/7, подивитися об’єкти будівництва на карті, навіть отримати статистичний аналіз реєстрів.

Також на зустрічі обговорювалося питання щодо функціонування чат-боту для відповідей на найбільш поширені питання щодо надання адміністративних послуг та здійснення заходів щодо державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду.

Ми постійно працюємо над модернізацією Системи.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]