Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
03.07.2013 21:55

Врадіївка. Красномовна мовчанка міністра

В країні відбуваються страшні й резонансні події, повязані з правоохоронцями, а міністр внутрішніх справ Захарченко вперто уникає розмови


В країні відбуваються страшні й резонансні події, повязані з правоохоронцями, а міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко вперто уникає розмови. Сьогодні Захарченко знову не вийшов на брифінг до преси. 

Ситуація у Врадіївці породила багато питань до керівництва МВС. Але вранці в залі перед засіданням уряду, де час від часу вдається спіймати когось з урядовців, журналістів зустріли порожні крісла. Щоб убезпечитися від надоїдливих питань міністри відпрацювали справжню технологію - з'являтися в залі хвилини за дві до початку. Захарченко сьогодні й взагалі увійшов чи не останнім. Наглядно про бажання міністрів спілкуватись свідчить ось це фото, зроблене за кілька хвилин до початку засідання:

image.jpg


Невже події у Врадіївці не настільки нагальні і важливі для міністра внутрішніх страв, щоб вийти і відверто про все поговорити? Не обмежитися заявою, а відповісти на питання, визнати помилки, вибачитись, заспокоїти людей. Не ховатись.

В травні журналісти влаштували акцію протесту в Кабміні, розвернувшись до прем'єра спиною. Тоді незадоволення теж викликала робота міністерства внутрішніх справ. 

На зустрічі після акції нас намагалися присромити - Азаров розказував про максимальне сприяння, про відкритість уряду, про те, що організують зустріч із будь-яким міністром - лиш попросіть. Тоді ж домовились, що на прохання журналістів влаштовуватимуть брифінги міністрів, до яких є нагальні питання. Захарченко тоді теж сидів за столом. Кивав, погоджувався. 

І от сьогодні цю обіцянку нагадали прес-секретареві Азарова Віталію Лук'яненку. Просили про брифінг - на Захарченка дуже чекали в прес-центрі. Лук'яненко пообіцяв зробити все можливе. І більше його в прес-центрі не бачили. Телефон його по завершенні засідання теж не відповів. Таким чином, я не знаю, чи передавав Лук'яненко Захарченкові наше прохання. Не знаю, що той йому відповів. Я маю лише результат - мовчанку міністра. І демонстрацію відкритості не на словах, а на ділі. Бо сьогоднішня ситуація в Кабміні наштовхує на думку, що, або міністр "імєл ввіду" прем'єра і всі його доручення, або на зустрічі з Азаровим в травні нам просто збрехали.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]