Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
16.12.2019 18:46

Справа Шеремета. Брифінг брехні

Політичний експерт, експерт аналітичної групи "Левіафан"

Українське суспільство має не допустити перетворення суду на судилище.

Брифінги правоохоронців зазвичай залишають неоднозначні відчуття. Але не по вбивству Павла Шеремета. Тут відчуття були однозначні. За кого нас всіх тут мають??? За дегенаратів, в яких не має критичного мислення, які можуть проковтнути цей набір фактів, жодний з яких не свідчить про причетність до вбивства підозрюваних.

Перед початком детального аналізу я відразу зазначу, що для мене немає жодної різниці, хто скоїв злочин «ветеран» чи «бандит рецидивіст». Злочин є злочин.

Ну а тепер по брифінгу. Який відразу розпочався із відвертої брехні. Коли добровольця на псевдо «Нацик» назвали людиною, яка підривала ЛЕП під Чаплинкою у листопаді 2015 року під час блокади Криму. Без жодного рішення суду, чи принаймні офіційної підозри людину називають винним у особливо тяжкому злочині.

Андрій Антоненко-Riffman, Юлія Кузменко «Лиса» та Яна Дударь

На думку слідчих, його провина доводиться тим, що він знає «Нацика», а відповідно якщо і не підривав ЛЕП, то точно хотів і може. В Антоненка є толстовка з принтом, і це на думку слідства, однозначно доводить, провину Антоненка, хоча в підозрюваного тостовка з іншим принтом, але то, на думку слідства нюанси. Але у той же час зазначає, що саме «подібність принту» є доказом вини Антоненка. Не шукайте логіки. Її немає.

Слідство вважає, що фактом що підтверджує причетність А.Антоненка і Ю.Кузьменко до злочину є те, що в них були виключені телефони у нічний період. Ще раз. Вимкнені у нічний період телефони підтверджують участь у вбивстві. Тож, шановні читачі не вимикайте телефони вночі, поліція має знати де ви.

«Експертиза»

Вибухівку закладає Кузьменко і Антоненко. Хоча візуально спільного в них з убивцями лише стать – чоловік і жінка. Співучасник вбивства має бороду і статура а-ля «жопа больше плєч» як кажуть військові. У Антоненка плечі хоч і не Арнольда Шварцнегера, але все ж більше тазових кісток. Форма бороди не співпадає. Ну і на останок У людини на відео дуже розвинені грудневі м'язи, коротче кажучи є груди, А.Кузьменко ж має доволі суху статуру.

По жінці-підозрюваній, мені доволі складно щось сказати. Але з кадрів видно, що імовірні виконавці вбивства одного росту, в той час як між Антоненком і Кузьменком різниця сантиметрів в 8-10.

Більше того Директор Київського Наукового інституту судових експертних Олександр Рувін, зазначає, що попередні експертизи не підтвердили «сподівання свідків», і тоді поліція звернулась до британських експертів, які «довели» абсолютне співпадіння імовірних вбивць із Кузьменком та Антоненко

«Пума» і «Буча»

Їх інтегрували до цієї справи, з метою підсилення меседжу злочинності всіх хто має відношення до фронту. Жодного доказу причетностї їх до справи Шеремета НЕ НАВЕДЕНО. Тобто на брифінгу присвяченому вбивству Шеремета Нацполіція хвилин двадцять розповідає про «Бонні та Клайда» сучасності. І те, що вони мають спільних знайомих із тими, кого вирішили призначити винними по справі Шеремета.

Людина на псевдо «Електрик» знає «Бучу» й «Пуму», співмешкає з Кузьменко, і відповідно це одна банда. Як на мене обгрунтованість цієї позиції м’яко кажучі, слабка.

Фраза, що вибуховий пристрій, яким Буча намагався підірвати бандита в Косові, «майже ідентичний, бо на магнітах»…Ризикну зауважити, що вони всі на магнітах, якщо йде розмова про вибуховий пристрій підвісного типу. Ну по іншому там не вийде. За три секунди скотчем не примотаєш.

Всі інші розповіді про «Електрика» і «Пістолета» не мають жодного стосунку до справи Шеремета. Вони, можливо, відкривають очі на певну злочинність самих сучасних «Бонні та Клайда», але то не стосується справи Шеремета.

Яна Дудар

Я. Дудар знаходить в себе набір сапера. Офігіває. І значить винна. Ура слідство знайшла вибуховий пристрій. Потім Дудар фігурує, як жінка, яка фотографує камеру, біля місця проживання П.Шеремета. Чи є жінка що фотографує камеру, Дудар? В мене є великі питання. І знову ж чи може бути це доказом причетності до вбивства…як на мене дуже сумнівною

Кейс «Майно»

Слідчі повідомляють нам, що Пума Грищенко придбала авто і квартири. Ну ок, якщо намутина на волонтерці – сука. Не намутила – її справа. Але в обох випадках, це це не підтверджує, що вона вбивала конкретно Шеремета.

Кузьменко купила дім і машину. Та ж справа, що і з Пумою. Це її справа, і тим більш гарні кардіохирурги не мало заробляють. І їх статок не підтверджує те, що вони вбивці.

Кейс «Звіробій»

Ю.Кузменко обговорює з колегою якийсь черговий двіж, і доходять до думки, що Маруся Звіробій підходить ідеально на роль … при цьому поліцейський на фоні, загрозливим голосом це сакральна жертва і тут «Лиса» каже «ну гаразд я її давану ….пшшш…. пшшшш….пшшшш», і поліцейський продовжує: «А ще вони хочуть з її дітьми щось зробити».

Тобто на фразах вирваних з контексту слідство робить висновок про діяльність ОПГ та майбутні їх вбивства.

Мотив

Національна поліція нам повідомила, що мотивом може бути дестабілізація ситуація в країні, та боротьба за «білу расу».

От тепер без реготу. Напів’єврей Антоненко-Riffmann збирається вбивати за чистоту «білої раси» представника білої раси П.Шеремета, вважаючи, що вбивство білоруса в Україні здатне дестабілізувати ситуацію більше, аніж війна на Сході України.

Слідство відмовляється вірити, що П.Шеремет міг загинути через «роботу» ФСБ, а ця версія була провідною декілька років, адже Національна поліція, через своїх не формальних спікерів і раднків Авакова, самі не раз заявляли про зв’язок між вбивством П.Шеремета, підривом полковника Максима Шаповала і розстрілом Вороненкова.

На відміну від 2017 року Національна поліція відмовляється вірити, що якийсь причинно наслідковий зв’язок між журналіськими розслідуваннями П.Шеремета та вбивством. Нагадаю, що безпосередньо в той момент він займався:

- Незаконне періміщення вугілля між ЛНР і Україною. (Нагадаю, що роззброєння батальону «Торнадо» відбулось, за однією із версій, через те що батальон відмовився кришувати оборутки А.Авакова пов’язанні з контрабандою вугілля на Луганщині).

- Розслідування щодо Адміністрації Президента України П.Порошенка

- Розслідування щодо лобіювання Головою АП інтересів ТОВ «Мегаполіс-Україна» (російський бізнесмен І.Касаєв)

- Зловживання на «Укрпошті»;

- Розгортання інформаційної компанії проти А.Авакова;

- Розслідування щодо діяльності директора «Укрбуд» М.Микитася

Також слідство не бачить жодного зв’язку між «канторським» на шкоді, який елементарно не може пояснити, що він робив вночі перед вбивством П.Шеремета біля його дому, та тим, що він може бути цінним свідком.

Нас всіх хочуть переконати, що весь цей час Україну тероризували не ФСБ, а дилетанти-напівєвреї, та кардіохирурги з правими поглядами, та ненавистю до всіх хто не є білою расою, а тому і вбили білоруса.

Чому слідство Національна поліція вирішила надати на стільки не життєздатну версію? Є декілька пояснень:

1) Там працюють ідіоти. Що НЕ відповідає дійсності.

2) «правих роблять крайніми». Вірогідна версія.

3) Нас навмисно відводять в сторону від основних фігурантів вбивства.

Наразі готується широкомасштабна медіахвиля по дискредитації всіх хто мають відношення до війни, добровольців, ветеранів і волонтерів, з метою їх демонізації. Навіщо це потрібно? Варіантів може бути багато. Але ствердно я можу тільки одне сказати поки Нацполіція відверто маніпулую фактами і займається переслідуваннями однозначно не тих, хто вчиняв цей злочин.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]