Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
04.01.2024 14:09

Всесвітній день дітей – сиріт війни: важливість підтримки

Волонтер

6 січня – це Всесвітній день дітей-сиріт-війни, коли привертається увагу всього світу до найбільш беззахисних учасників війни: дітей, які втратили своїх батьків через збройну агресію та насильство.

Цей день нагадує про потреби дітей у турботі, захисті та підтримці всього суспільства. 

Повномасштабне вторгнення росії в Україну

Кожна українська дитина, а це понад 7 млн постраждала від війни. З офіційних українських джерел понад 19 тисяч були незаконно депортовані до ворожої країни.  Понад 10 тисяч залишилися сиротами або втратили одного з батьків. З територій, які потрапили під тимчасову окупацію, дітей вивезли, тобто викрали, терористи. А наразі будують маніпулятивні наративи, використовуючи історії наших, українських дітей. Тому як ніколи, крім співчуття дітям, потрібні конкретні дії кожного громадянина. 

Вразливість та потреби дітей 

Можна виділити ключові напрями, за якими необхідно розвивати допомогу дітям, які постраждали під час вторгнення, у тому числі родинам- ВПО, кому також необхідна допомога. 

- Психологічна підтримка. Робота з наслідками війни для ментального здоровʼя дітей – це максимально важливий напрям.

- Юридична допомога. Набуття статусів, відновлення документів, отримання допомоги, облаштування побуту на новому місці після окупації. 

- Гуманітарна допомога родинам та дітям

- Дозвілля дітей. Проведення різних активностей та свят для малечі – це прекрасна підтримка родин і можливість мати приємний позитивний досвід дитинства.

- Медична допомога. Кожна дитина має отримувати належні можливості для обстеження та лікування.

- Освіта та саморозвиток. На жаль, через руйнування, зміну місця проживання, багато хто з дітей втрачає таку можливість.

Але найважливіше, щоб у кожної дитини поруч були турботливі дорослі та відчуття родини. 

Відповідальність та єдність суспільства 

Сьогодні кожен з нас має долучитися до того, щоб хоч трохи допомогти українським дітям. Це може бути, як і подарунок, так і спільна прогулянка, або просто спілкування. Нам прийдеться подолати всі наслідки вторгнення та підтримати одне одного. Дітям потрібен кожен з нас. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]