Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
28.02.2013 17:07

Заборона валютних депозитів підірве довіру і до банків, і до влади

Голова Національного форуму профспілок України

Заборона відкривати валютні депозити ще більше підірве довіру українців до банківської системи і жодним чином не сприятиме оздоровленню вітчизняної економіки.

Заборона відкривати валютні депозити ще більше підірве довіру українців до банківської системи і жодним чином не сприятиме оздоровленню вітчизняної економіки.

Така ініціатива є абсолютно необґрунтованою, враховуючи сучасний стан української економіки та відсутність будь-яких реальних гарантій з боку Держави щодо стабільності цін на споживчі товари. Крім того, слід звернути увагу на наявність високої небезпеки маніпуляцій у фінансовій сфері на найвищому державному рівні та відсутність оптимістичних прогнозів щодо зменшення таких зловживань у близькостроковій перспективі.

Українці вже багато разів ставали жертвами штучного здешевлення або подорожчання гривні. На фоні системної політичної кризи, громадяни чудово усвідомлюють, що такі ризики матимуть місце і надалі, а тому, намагаються хоч якось захистити свої заощадження. Саме тому більшість українців воліють зберігати свої грошові накопичення у вигляді іноземної валюти.

Заборона валютних депозитів призведе лише до тінізації валютного ринку і ще більшої недовіри громадян як до банківської системи, так і діючої влади в цілому.

Населення, так чи інакше, конвертуватиме свої збереження в іноземну валюту, просто перестане зберігати їх у банках. Сьогодні валютні операції в Україні більш-менш офіційні й прозорі, а заборона валютних депозитів знову породить відродження нелегальних структур, що займаються фінансовими операціями.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]