Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
07.03.2024 12:19

Інвестувати не можна продати: як правильно купувати Bitcoin у 2024 році

Фінансовий та інвестиційний експерт

Як правильно купувати Bitcoin, якщо криптовалюта не ваш основний спосіб заробітку.

Bitcoin знову увірвався в наш інформаційний простір після періоду тиші. Безпрецедентне зростання вартості, активне обговорення, перспективи інвестицій та водночас ризики — просто зараз ця криптовалюта викликає дуже багато емоцій та бажання негайно придбати якомога скоріше та більше.  

Bitcoin досяг дворічного максимуму і продовжує зростати. 

За даними Reuters, найбільша криптовалюта за ринковою вартістю цьогоріч зросла на 50%, а особливо протягом останніх декількох тижнів, коли різко зріс обсяг торгів біткойн-фондами, зареєстрованими в США. Курс BTC уже перевищив позначку в $64,285. 

Тим часом аналітики також активно прогнозують подальше зростання курсу: "Потоки не висихають, оскільки інвестори почуваються більш впевненими, що ціна, схоже, буде вищою", — Маркус Тілен, керівник відділу досліджень криптоаналітики 10x Research у Сінгапурі. 

Порядок денний новин сьогодні все більше й більше посилює нашу впевненість у тому, що зараз — ідеальний момент для того, щоб придбати Bitcoin. Усе збігається: курс зростає, аналітики прогнозують ще більший підйом, друзі та знайомі теж інвестують.  

Проте постає питання: чи справді все так, як хочуть донести нам у новинах? Або ж ажіотаж, який наразі створюється довкола Bitcoin не повністю виправданий? 

Холодний розум, аналіз та прогнозування — ваші найкращі друзі для прийняття рішення про купівлю криптовалюти.  Для вас — короткий гайд про те, що ви маєте знати про криптовалюту, щоб навчитися інвестувати правильно, зберегти та примножити капітал: 

1. Приборкайте емоції. Коли ви бачите новини про Bitcoin це означає, що ринком маніпулюють, а великі гравці вже розпродають активи та готуються до падіння, щоб дешево все скупити

2. Визначтеся зі стратегією. Є короткострокові, середньострокові та довгострокові. Оберіть свою залежно від того, скільки часу ви готові приділяти криптовалюті. Якщо у вас є основний вид діяльності не повʼязаний з криптовалютою, пропоную придивлятися до середньострокових та довгострокових стратегій, щоб не кататися на емоційних гойдалках разом із графіком.

3. Ретельно вивчіть інтерфейс біржі на якій купуєте криптовалюту. Існує безліч інструментів інвестування в криптовалюту — спотова торгівля, фьючерси, парний стейкінг та автоінвестування, коли біржа може щодня купувати вам Bitcoin навіть на один долар. Зануртеся у вивчення інтерфейсу і це дозволить вам не втратити гроші.

4. Дайте собі час. Криптовалюта це дуже нестабільний інструмент — зростання та спад відбуваються дуже часто. Не женіться за тим, щоб купити вже зараз. Зробіть аналіз, зробіть прогноз в нотатках та перевірте себе. 

5. Завжди знайте як будете фіксувати збитки. Іноді буває так, що людина купляє Bitcoin, все іде не за планом і доводиться чекати, щоб не продавати собі у збиток. Так ті, хто купляв Bitcoin у 2022 році тільки почали виходити у точку беззбитковості. Тому, щоб зберегти свої нерви, майте план, як будете фіксувати збитки. 

Інвестування з високими прибутками завжди йде поруч з великими ризиками. У криптовалюті заробляє той, хто має детальну аналітику і не приймає рішення на емоціях. Пам’ятайте: гроші з’являються там де ви маєте компетенцію та експертність.  

Тому якщо цей цикл новин викликав у вас неабиякий інтерес до інвестування у криптовалюту — почніть з вивчення бази, а не з поповнення кабінету біржі. Ви зможете заробити тільки у разі свідомої торгівлі, без зайвих емоцій.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]