Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
10.04.2010 07:23

МАФ. Частина 1. Міліція приєдналася до знищення малого бізнесу

Адвокат, Центр земельного права - OPEN Knowledge

Київ, площа Тараса Шевченка, 8 квітня 2010 року Комунальне підприємство "Благоустрій" приступає до демонтажу групи кіосків. Для підприємців малогу бізнесу це не новина - подібні демонтажі проводяться (малих архітектурних форм - МАФ)  регулярно. Але цьог

Київ, площа Тараса Шевченка, 8 квітня 2010 року
Комунальне підприємство "Благоустрій" приступає до демонтажу групи кіосків. Для підприємців малогу бізнесу це не новина - подібні демонтажі проводяться (малих архітектурних форм - МАФ)  регулярно. Але цього разу ситуація істотно відрізняється від звичайної. Замість кількох  десятків благоустрійців в уніформі (чомусь на їх куртках написана не назва підприємства, де вони працюють, а назва одного з управлінь КМДА) та 1-2 міліціянтів, на демонтаж приїхали кілька працівників КП "Благоустрій" та значно більше міліціонерів.
Підозри підприємців підтвердилися - міліція взялася допомагати проведенню демонтажів. Один з власників двох (вже демонтованих) кіосків розповів, що міліціонери витягли його з кіоску, де він знаходився, з образами та застосування сили посадили в УАЗик та відвізли до відділку. Там його затримали до ранку, а з ранку відвезли одразу до Оболонського районного суду, де суддя шкидко винесла рішення - адмінштраф 170 грн. Підприємець не зміг пояснити ні причин його затримання, ні суті обвинувачення. Рішення суду він не отримав.
Зрозуміти підприємця можна - його наразі турбувала доля кіосків. Як ви здогадалися, коли він повернувся на площу Шевченка ні кіосків, ні товару який там знаходився вже не було.
В той день, за словами підприємців, які працюють в районі площі Шевченка, міліція затримала 20 осіб.
Зранку 9 квітня громадські організації "Громадянський корпус" та "Правозахист" подали відповідні повідомлення в КМДА та Подільську РДА і з 18 години проводять безстроковий мітинг на площі Шевченко.
Тут знаходиться стаття, яка пояснює проблеми Київських (і не тільки) МАФів.

Далі буде.
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]