Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
02.07.2015 09:28

Волонтери з Небесної сотні

Журналіст, телеведуча

Герої-волонтери та їхні сім’ї повинні отримати виплати.

У Закон України «Про волонтерську діяльність» внесені зміни, зокрема, у статтю 6. Ці зміни передбачають виплату одноразової грошової допомоги у разі загибелі або інвалідності волонтера внаслідок поранення, отриманого під час надання волонтерської допомоги в районі проведення антитерористичних операцій, бойових дій та збройних конфліктів. Сім’ї загиблого (померлого), його батькам та утриманцям виплачується одноразова грошова допомога у розмірі 500 прожиткових мінімумів. Також у разі встановлення інвалідності волонтера йому виплачується одноразова грошова допомога в такому розмірі:
I групи - 250 прожиткових мінімумів, встановлених законом для працездатних осіб;
II групи - 200 прожиткових мінімумів, встановлених законом для працездатних осіб;  
III групи - 150 прожиткових мінімумів, встановлених законом для працездатних осіб.  
Хоч і зміни прийняті були достатньо давно, до цих пір жоден волонтер не отримав виплат. Досі, відповідно до закону, Кабінетом Міністрів України, не визначено порядок та умови виплат грошової допомоги. Не створено орган чи комісію, яка прийматиме звернення постраждалих. У профільному Міністерстві нарікають на брак коштів, але це не причина, щоб ігнорувати волонтерів. Людей, які потребують допомоги, достатньо багато.  
Волонтерство – це феномен в Україні, і потрібно розуміти, що це люди, які не очікуючи на жодні винагороди та подяки, стали на захист країни, стали на боротьбу за її майбутнє. 
Сотні українців-волонтерів, воїнів-героїв кинули свої домівки і поїхали на Схід, там вони взялися допомагати нашим воїнам. Хтось з них долучився до захисту країни безпосередньо, взявши у руки зброю, хтось, ризикуючи життям та здоров’ям, ледве не щомісяця в холод та під кулями возить в АТО необхідні продукти. Ми маємо підтримати тих волонтерів, які захищаючи нас, загинули або втратили своє здоров’я. 
Нами створена сторінка у Фейсбук «Волонтери з Небесної сотні», просимо долучитися до неї усіх, у кого є хоч якась інформація про порушення прав волонтерів, які беруть участь у війні.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]