Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
01.07.2015 13:31

Свобода без слова

Журналіст, телеведуча

Житомир як відправна точка відліку утисків свободи слова.

23 червня голова Житомирської обласної державної адміністрації  видав доручення про те, що віднині всі коментарі чиновників ОДА мають проходити цензуру через його  заступника та  департамент інформдіяльності.
Тобто журналісти зможуть отримувати інформацію лише після того, як завчасно попередять відповідальних осіб. У дорученні навіть вказані конкретні терміни, що їх мають дотримуватися редакції чи журналісти.
2015_06_30_01.jpg

2015_06_30_02.jpg


Посягання на свободу слова у голови Житомирської області  достатньо  регулярне явище. Якось не ладить голова з пресою. В березні п ісля публікації «Скільки на Житомирщині коштує посада голови РДА» на її автора блогера Володимира Піньковського спустили "службових псів".  26 березня голова Житомирської ОДА Сергій Машковський   подав звернення до СБУ, прокуратури та УМВС в Житомирській області з проханням перевірити інформацію.  І на журналіста порушили кримінальну справу. 

Були чутки, що реагувати в такій спосіб порадила Сергію Машковському Вікторія Барскова, спеціально скерована на той час від Адміністрації Президента радницею голові ОДА.
У підсумку джерела Піньковського дали задній хід. Однак журналісти не попустили такого собі ляпаса. Вони підписали колективного листа з вимогою припинити тиск на свободу слова. Зрештою, Піньковського правоохоронні органи привітали з Днем журналіста.

 

Люди з ОДА, коментуючи нинішнє доручення, закликають не сприймати це як тиск на свободу слова та демократію, а навпаки - "поставитися з розумінням". В ОДА пояснюють, що в такий спосіб нібито хочуть навести лад у розповсюдженні інформації. А також перекрити несанкціоновані витоки з-за парканів адміністрації, принаймні такою думкою зі мною поділився один із чільних керівників.

Одначе виникає питання, а що, керівники управлінь та департаментів досі ще не навчилися по-людськи спілкуватися з пресою?

А, може, відповідь криється в одній лише даті - 25 жовтня. А це, як відомо, дата загальних місцевих виборів.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]