Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
05.07.2015 16:41

Патрульна поліція: така "показуха" мене влаштовує

Громадський активіст

Дивлячись на новий напис “поліція” на машинах МВС мимоволі задаєш собі питання: «А чи змінилася разом з назвою і сама суть структури?». Вечір 4 липня дав легенький промінь надії на позитивну відповідь. Випадок з життя.

Зазвичай, є багато приводів для критики, але зараз не зовсім той випадок.

c75e4e89b0d2d126c06610866af6d514-600x300.jpg

4 липня з 21:00 в Києві ми вперше побачили нову поліцію на вулицях нашого міста.

Дивлячись на новий напис “поліція” на машинах МВС мимоволі задаєш собі питання: «А чи змінилася разом з назвою і сама суть структури?».

Вечір того ж дня дав легенький промінь надії на позитивну відповідь.

Їдучи в авто, зупинився обабіч дороги на проспекті Героїв Сталінграда. За правилами дорожнього руху увімкнув «аварійку». Секунд через 30, бачу як до мене повертає патрульна машина й зупиняється переді мною.

Думаю: «Наче стою за правилами, «аварійку» увімкнув… Хоча… можна причепитися за відстань до найближчого переходу чи повороту…» – загалом, за бажанням ситуацію можна було «розкачати».   Та ні, скоріш за все перевірка документів  - почав діставати права та шукати в бардачку страховку.

З патрульної машини вийшли хлопець та дівчина поліцейські. Ставши по обидва боки вже моєї машини (все по інструкції), хлопець, що стояв з боку водія, представився й не запитавши мої документів, поставив питання чи мені чимось допомогти, адже я стою на аварійному сигналі. Я відповів, що все гаразд. «Добре, тоді щасливої дороги!» - почув у відповідь.

Ну наприклад, якби до мене якогось разу повернула міліцейська машина, щойно мене помітивши, звідти вийшло два міліціонера, і не питаючи документів, запитали чи в мене все добре, а отримавши ствердну відповідь, просто сіли в машину та поїхали далі?

Навіть не знаю… Напевно з десяток разів обійшов би машину, оглядаючи чи нічого не додалось, або ж зменшилось. Потім би передивився салон чи нічого не підкинуто й пару днів думав би що б то могло означати.

Дехто скаже, що все це «показуха». Так, дійсно, вони сьогодні цілу ніч їздили лише по центральних вулицях та проспектах столиці, фактично не заїжджаючи в двори; за патрульними постійно пильнували журналісти на конспіративних автівках, де не де беручи в них інтерв’ю обабіч дороги, але якщо така «показуха» буде на постійній основі й від неї буде практична користь, то мене як громадянина це повністю влаштовує.

В будь якому разі курчат будемо рахувати по осені. Десь тоді й стане зрозуміло чи не перетворилися наші поліцейські в звичайних «мусорів». Але результат в будь якому разі буде залежати від обох сторін правовідносин. Як від правоохоронця, який не малюватиме правопорушення там де його нема, зводячи все до банального хабаря, так і від нас з Вами, поводячи себе тактовно по відношенню до поліцейського. Й тоді, зціливши хоча би одну структуру, в нас з’явиться реальний шанс побачити такий же каскад метаморфоз і в інших, запустивши їм в організм таку ж бактерію добра.

Ігор Степанченко

голова БФ     "Білий Щит"

депутат Сквирської райради

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]