Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
07.09.2010 13:34

Обережно, політика

Засновник групи компаній "Укртепло"

В Україні – чергова виборча кампанія. Яка буде супроводжуватися черговими обіцянками на кшталт «проголосуйте за нас і ми зробимо кращим ваше життя». З цієї ж серії – розмови про мораторій на підвищення тарифів на послуги ЖКГ.

В Україні – чергова виборча кампанія. Яка буде супроводжуватися черговими обіцянками на кшталт «проголосуйте за нас і ми зробимо кращим ваше життя». З цієї ж серії – розмови про мораторій на підвищення тарифів на послуги ЖКГ. Якщо хтось не знає, повідомлю – і вчора і сьогодні у Верховній Раді точаться серйозні бої навколо цього питання. Опозиція наполягає на обов’язковому розгляді відповідного законопроекту. Шанси на результативне голосування мінімальні, але сам розгляд дозволить розіграти карту «ми ж хотіли заборонити підвищення цін, але влада не дала». У свою чергу, коаліція, розуміючи всі наслідки, категорично проти. І не хоче давати своїм опонентам ще один козир на виборах.

Подібний рівень дискусії ще раз підтверджує: українська політика схожа на мексиканський низькопробний серіал. Головне – розіграти сцену, а наслідки – неважливі. Тому що якщо було б все інакше, депутати розглядали не питання мораторію, а те, як витрачаються бюджетні кошти в ЖКГ. І як забезпечити фінансування галузі хоча б в розмірі 1,1 млрд. грн., а не 500 млн. грн., як було вирішено в ході секвестру бюджету. До цього переліку можна додати і інші питання:

чому на реалізацію енергоефективних проектів в регіонах в 2010 р. з державної скарбниці виділено лише 210 млн. грн?

як будуть освоєні кошти, отримані в рамках Кіотського протоколу?

як виконується Державна програма енергоефективності на 2010-2015 рр.?

І так можна продовжувати довго.

 

Відправити:
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи