Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
06.07.2010 09:38

Попит на альтернативну енергетику зростає - підсумки першого півріччя

Засновник групи компаній "Укртепло"

Такий висновок можна зробити, аналізуючи тенденції розвитку ринку альтернативного твердого палива у першому півріччі. Якщо за підсумками 2009 року об’єм виробництва склав близько 300 тис. тонн, то в 2010 році ця цифра може зрости до 450-500 тис. тонн.

Такий висновок можна зробити, аналізуючи тенденції розвитку ринку альтернативного твердого палива у першому півріччі. Якщо за підсумками 2009 року обєм виробництва склав близько 300 тис. тонн, то в 2010 році ця цифра може зрости до 450-500 тис. тонн. Щотижня ми обробляємо 2-3 запита від компаній, зацікавлених в установці ліній по випуску паливних брикетів і гранул (альтернативного твердого палива). Крім того, сьогодні на стадії запуску знаходиться біля 50 проектів по виробництву палива з відновлювальних джерел енергії, що на порядок вище, ніж в минулому році.

Все це, а також оперативні дані від учасників ринку дозволяє стверджувати про зростання попиту на альтернативне тверде паливо на 40-60%. Між тим, потрібно зауважити, що попит цей формується не в Україні, а, переважно, в країнах Європейського союзу. Близько 90% своєї продукції українські виробники експортують в ЄС і лише менше 10% залишається в Україні. Європа тримає чіткий курс на збільшення частки альтернативної енергетики до 20% в структурі споживання енергоресурсів і Україна з її технічно досяжним потенціалом твердого палива в 63 млн. тонн досить вигідний партнер. Тим більше, що в нас немає реального бажання хоча б частково зменшити енергетичний вплив Росії, а є лише слова і декларації вищого керівництва держави.

Незважаючи на це, є всі підстави сподіватися, що з плином часу ситуація зміниться. Зростання цін на житлово-комунальні послуги, економічна вигідність опалювання за допомогою паливних брикетів і гранул та нестабільні ціни на газ приведуть до того, що почне оживати і внутрішній ринок альтернативної енергетики. Адже іншої «альтернативи» в нас немає.

Відправити:
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи