Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
11.12.2013 16:29

Суспільство вимагає відповідальності!

Журналіст, громадський діяч

Вихід треба шукати у парламентській залі. За підтримки Майдану, депутати – опозиціонери мають знайти реальний механізм «перезавантаження» влади.

Події останньої ночі продемонстрували усьому цивілізованому світу рівень безвідповідальності української влади. Після обіцянок, які дав Президент Янукович усьому українському суспільству та представникам ЄС , вночі було застосовано силу до мирних протестувальників  бійцями спецпідрозділу «Беркут» та ВВ. Підстава - рішення суду, яке є явно антиконституційним (стаття 39 Конституції України) і було, вочевидь, прийняте на догоду владі. Вдумайтесь, суддя адміністративного суду м. Києва Богдан Санін, всупереч позиції мільйонів громадян, які вийшли на вулиці столиці протестувати проти дій влади, віддав перевагу встановленню на Майдані Незалежності  ковзанярського катка. Хоча дивуватися нічому, адже рішення суддів і дії правоохоронних органів вже протягом тривалого часу викликають масу нарікань у громадян України. 

На даний момент, очевидно,  що проведення будь - яких переговорів з владою - неможливе. Не реально домовляться з тими, хто не виконує ці домовленості. Хто обдурює і намагається народ «розводити, як котят».

Який вихід?  Очевидно, що вихід треба шукати у парламентській залі. За підтримки Майдану, депутати – опозиціонери  мають знайти реальний механізм «перезавантаження» влади. План дій має бути реалістичним, зрозумілим Майдану і базуватися на Конституції і Законах України, без закликів та демагогії.

Також вже зараз необхідно шукати механізми недопущення узурпації влади будь-ким. Нинішня система формування і контролю за правоохоронцями і суддями є невдалою і показала свою ущербність для суспільства. Вона створена на догоду політикам, а не громадянам. А це означає, що має бути змінений спосіб відповідальності суддів і посадовців, які працюють у  правоохоронних органах.

Суспільство вимагає відповідальної влади. Народ вимагає повернути йому право здійснювати владу самостійно.

 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]