Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
26.07.2019 14:52

Місяць до найпатріотичнішого українського свята: без параду не можна

Міністр екології та природних ресурсів України (2014-2015)

в Указі Президента України, виявляється, взагалі мова не йде про парад до Дня Незалежності.

Нарешті цього року до Дня Незалежності Україна відмовилася від помпезного і надто дорогого військового параду. Броньована техніка, БТР, артилерійські системи, ракетні комплекси – це, звичайно, прекрасно. Але нехай вони краще залишаються в зоні ООС, де вони найбільш потрібні. А кошти, які щороку йшли на їхнє транспортування і організацію параду, краще віддати військовим. Для них це – найкраще визнання та шана.

Однак в Указі Президента України, виявляється, взагалі мова не йде про парад. У містах пройдуть церемонії покладання квітів до пам'ятників та місць поховань героїв України і тематичні наукові конференції. Ну і наша влада знову невідривна від віри. На цей день запланували релігійні молебні.

На мою думку, повна відмова від параду – не надто правильне рішення. Адже він підіймає патріотичний дух усієї країни, до того ж для наших громадян – це ще одна традиція, яка змушує їх вирушати до столиці або збиратися родиною біля телевізора, щоб побачити українських героїв, військовослужбовців, які захищають наші кордони у гарячих точках.

Відмовившись від військової техніки, можна зробити парад дешевшим приблизно в 10 разів – ця сума підйомна. А ефект від нього буде кращим, ніж від молебнів. Тим паче, що у зв’язку із отриманням томосу і сварками між церквами, люди заплуталися і віддалилися від віри.

Сподіваюся, за місяць президент і його команда ще змінять своє рішення.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]