Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
23.04.2014 10:32

Держава сама...

Керуючий партнер Адвокатського об'єднання "ГОЛОВАНЬ І ПАРТНЕРИ"

Виявляється, "держава сама штовхала суддів брати хабарі". Під таким ось чудовим заголовком вийшло у «Юридичному віснику України» (№16 (981) 19-25 квітня 2014 р.) інтерв’ю судді Верховного Суду України Валентина Косарєва.

Виявляється, "держава сама штовхала суддів брати хабарі".

Під таким ось чудовим заголовком вийшло у «Юридичному віснику України» (№16 (981) 19-25 квітня 2014 р.) інтерв’ю судді Верховного Суду України Валентина Косарєва.


В інтерв’ю є висловлено   багато слушного, але це «держава штовхала»…


Бідні судді так опиралися, так не хотіли ставати корупціонерами, а зла держава штовхала їх до конвертів та чемоданів. Доводилося нещасним брати ті хабарі, щоб потім, вмиваючись сльозами, витрачати на власні потреби. Хлібця діткам купити.


І що цікаво, згадана державна штовханина, брутальний примус брати хабарі, не призвела ні до масового звільнення суддів, ні до зменшення бажаючих нап’ясти суддівську мантію. Словом, не дуже  опиралися.


Тому дещо дивною виглядає пропозиція судді Верховного Суду передати функції добору нових суддів суддівському ж самоврядуванню, яке на думку того ж пана Косарєва складається з слабких та морально нестійких суддів, не здатних опиратися тиску та спокусам? Кого вони приймуть до своїх лав, як не таких як і самі?


Чи не краще вже запровадити виборність суддів або навіть їх призначення за результатами жеребкування? Щоб новоспечений суддя завдячував своєю посадою не високопосадовцям, товаришам по касті, а громаді чи Господу Богу?

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]