Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
09.02.2021 13:23

Постики в соцмережах: як та що писати?

Копірайтерка-маркетологиня та редактор за сумісництвом

Чи реально у 2200 символів передати думку та не програти маркетингову війну конкурентам? Звідки черпати ідеї та як оформити текст?

У нас, копірайтерів, є звичка “посилати голуба” в матеріал, з яким працюємо. Наприклад, шапка профілю в Instagram повинна містити щось особливе і УТПшне, аби закохати користувача за 30 секунд.  

Не новина, але й посил дописів давно перестав бути просто “рекламним”. Інтерактиви, життєвість, іронія і сарказм - ось що в тренді, а не “професійний професіоналізм професійно прописаний”. 

Чому розмір та вигляд має значення? 

Уявіть, ви прийшли на побачення, а ваш кавалер у сандалях на шкарпетку. Красиво? Старомодно.  

Теж саме і про тексти, в яких візуальна частина чи то приваблює, чи то викликає нудоту. 

Абзаци, списки, підзаголовки - рятівний круг будь-якого дописувача.  

Емодзі? Якщо вже так кортить, бодай використайте найменше. І не потрібно пропускати пробіли, а позаду залишати крапку. Просто смайлик і все.  

Те що просто - не завжди дешево 

Не будьте занудами, перестаньте розписувати думку десятьма рядками. Скоротіть. Приміром, “жахливо боюсь стоматологів і все що з ними пов’язано, бо ендомотор гуде, лікар в уніформі, пахне стерильністю...” можна змінити на “у мене дентофобія - страх дантистів”.  

Або пригадайте романтичну переписку, де “Привіт, Андрію! Тут така справа… Хочу…” 

Коротко. Чітко. Ясно. 

Не забудьте про персоналізацію 

Цьогоріч (та й завжди, якщо точно) читачу важливо “побачити” у літерах себе. Себе отакого, якому, виявляється, потрібні ваші продукти.  

Не треба починати текст зі стандартного “великий відсоток населення носить наші антикоронавірусні маски”. Проверніть цю аферу креативніше, опишіть конкретну людину. 

А можете й про себе розповісти, де “після застуди та всієї сімейної ідилії з медикаментами я точно не буду ігнорувати масковий режим”. 

Тримайте кермо, слизько 

В соцмережах, звісно, не як на дорозі у метелицю, але не менш важливо рухатись прямо й догори в статистиці. Зокрема, у тексті донести свій єдиний посил. 

Пишіть про себе, якщо ви не пам’ятник 

Гранітна плита - мовчазна, тверда, неприступна, “сіра” і така, аби всім було “норм”. А в копірайтингу ні, ту слово за “запальничкою”, що запалить інтерес в читачів. І “запальничка” тут ви, автор. 

Чим більше подобається темка, тим краще ви розпишете її в рядках. 

І, як же без цього, не забувайте про красиві фото до публікацій, бо соцмережі - в першу чергу візуальне дійство, а вже потім підписи.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]