Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
23.02.2024 16:23

Квартири в Києві почали дешевшати

Засновник Investment Development Property (IDP)

Вартість житла на вторинному ринку Києва у січні знизилась на 10% порівняно з груднем - середня ціна однокімнатної квартири складає $45,5 тис., за даними ЛУН.

Попит на покупку нерухомості різко впав через негативні очікування українців, пов’язані із проблемами виділення фінансової допомоги США та ситуацією на фронті. Відсутність попиту відчувають продавці, і вони вже готові йти на цінові поступки.

Вартість житла не змінилась в київських новобудовах і зараз складає 47-48 тис. грн за кв м. Після повномасштабного російського вторгнення девелопери прив’язали ціни на квартири до курсу валют. Зараз гривня девальвує, але вартість житла суттєво не змінюється. Будівельні компанії, очевидно, не ризикують підвищувати ціни, щоб не втратити потенційних клієнтів.

Житло в Києві купують місцеві жителі, внутрішньопереміщенні особи та люди, які отримали іпотечний кредит за програмою єЖитло.

Зараз квартири купують лише за кредитні кошти, решта потенційних покупців – очікують, коли ситуація стане зрозумілішою та можна буде зробити хоч якийсь прогноз. Тож ціни на квартири можуть знизитись ще на 5-7% до того часу, коли з’являться позитивні новини, а це виділення коштів США та зупинка російського контрнаступу.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]