Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
19.12.2017 22:14

Если не будут брать - отключим газ

Експерт з енергоефективності та розвитку відновлюваної енергетики

Следите за руками облгазов, что бы не подсунули вам на подпись отказ от установки счетчика. Если подпишите, то имеют право вас отключить!

Не набрал голоса Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про забезпечення комерційного обліку природного газу" щодо порядку встановлення лічильників споживачам природного газу" 5722-д від 14.12.2017. 
Вот не набрал и все... Хотя старались...Шесть раз...

Почему? 

Возможно подводные интересы вокруг облгазов, но скорее всего не решились дать голоса закону, где содержится следующая новелла -
«2. Встановлення індивідуальних лічильників природного газу може здійснюватися на умовах співфінансування побутових споживачів та суб'єктів господарювання, що здійснюють розподіл природного газу на відповідній території за рахунок тарифу на розподіл природного газу.

В такому разі, суб'єкти господарювання, що здійснюють розподіл природного газу на відповідній території зобов’язані повідомити побутових споживачів у будинку про умови та вартість (яка не може бути більшою від середньо-ринкової вартості) встановлення індивідуальних лічильників таким споживачам шляхом розміщення оголошення. У разі прийняття умов встановлення лічильників від суб'єкта господарювання, що здійснює розподіл природного газу на відповідній території побутові споживачі повинні надати письмову згоду на таке встановлення.»

Мы все знаем, что "може здійснюватися на умовах співфінансування" в нашей стране из одного из вариантов превращается в обязательное правило.

А "за рахунок тарифу на розподіл природного газу" предполагает обязательный ввод платы за "распределение", которой совсем недавно, под давлением общественного мнения, дали обратку., но хотели привязать как раз к пропускной способности счетчика. Сами понимаете, что облгазы ставили бы самые большие допустимые типоразмеры счетчиков потребителям.

А "повідомити побутових споживачів у будинку про умови та вартість" это значит назвать цену с которой бесполезно торговаться, как с продавцом воды по середине Сахары... 

О том как "яка не може бути більшою від середньо-ринкової вартості" можно приравнять к рынку "Роттердама" или "немецкого хаба" решением неконституционного пана Вовка и его временных членов или вообще нормативным актом Кабмина, вся страна в курсе.

"У разі прийняття умов....побутові споживачі повинні надати письмову згоду на таке встановлення"  - А если не будут брать, отключим газ, как говорила незабвенный управдом в "Бриллиантовой руке"...Так, что попробуйте не дать згоду...

Так понимаю, что выборы все ближе и ближе и не хотят "народные" депутаты рисковать совсем обвалить свои рейтинги, если бы дали протянуть такие законотворческие выкрутасы.

Хотя многие положения проекта Закона содержат очень правильные утверждения и предложения, но ложка дегтя всегда портит бочку меда.

Таким образом продолжает действовать норма действующего Закона "Про забезпечення комерційного обліку природного газу"

Стаття 6. Обов'язки та відповідальність суб'єктів господарювання, що здійснюють розподіл природного газу на відповідній території

1. Суб'єкти господарювання, що здійснюють розподіл природного газу на відповідній території, зобов'язані:

1) забезпечити встановлення лічильників газу:

а) для населення, що проживає у квартирах та приватних будинках, в яких газ використовується:

комплексно, у тому числі для опалення, - до 1 січня 2012 року;

для підігріву води та приготування їжі - до 1 січня 2016 року;

тільки для приготування їжі - до 1 січня 2018 року.

У разі невстановлення населенню у строки, зазначені у цьому підпункті, лічильників газу з вини суб'єктів господарювання, що здійснюють розподіл природного газу на відповідній території, припинення розподілу природного газу таким споживачам забороняється, а його облік до моменту встановлення лічильників газу здійснюється за нормами споживання, встановленими Кабінетом Міністрів України;

И следите за руками облгазов, что бы не подсунули вам на подпись отказ от установки счетчика. Если подпишите, то имеют право вас отключить!

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]