Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
28.07.2023 19:35

Чому варто навчитись писати резюме вже сьогодні

Фахівець 1 категорії, магістр права

Як отримати бажану роботу і які перші кроки для цього потрібно зробити – далі у статті.

Не зважаючи на те, що наразі існує безліч вільних вакансій на різні посади/роботи, є чимала конкуренція на одну ж і ту саму посаду/роботу, багато вакансій є незайнятими протягом значного періоду.

Ні для кого не секрет, що для того, щоб отримати роботу, треба вміти зацікавити роботодавця, привернути увагу саме до себе і довести роботодавцю в особі HR-менеджера чи навіть керівника, що саме Ви якнайкраще підходите для  бажаної роботи.

На жаль, в наш час у зв’язку з браком часу, завантаженістю персоналу, який здійснює кадровий підбір, у Вас може не бути достатньо часу, щоб повністю розказати про свою професійну діяльність, попередній досвід, навички, вміння і найголовніше – досягнення. Також варто додати, що не кожен може надати візитку з контактними даними. Для даних цілей ідеальним рішенням є вручення майбутньому роботодавцю свого резюме, що містить фото, контактні дані, посилання на сторінки в соціальних мережах, відомості про освіту, досвід роботи, тощо.

Багато людей вважають, що достатньо принести копії документів про освіту та трудової книжки фахівцю з кадрового підбору, але це не так. Справа в тому, що дуже часто записи в трудову книжку вносяться нерозбірливо,  а подекуди навіть з помилками, відбитки печаток вигорають з часом і інколи неможливо встановити, де кандидат на працевлаштування працював раніше.

Вміння складати правильно структурованого резюме також вказує на здатність до самоорганізації на роботі, наявності креативного і творчого мислення, що в наш час є досить актуальним для багатьох робіт.

Варто зазначити, що розсилка свого резюме електронною поштою значно спрощує комунікацію між тим, хто шукає роботу і роботодавцем, допомогає економити час. За менший проміжок часу Ви встигаєте заявити про себе великій кількості роботодавців і маєте змогу в результаті зробити Ваш вибір між кількома роботодавцями, які відгукнуться одночасно.

Щоб навчитись плавати – потрібно зайти у воду, щоб отримати бажану роботу – потрібно виявити бажання працювати, заявити про себе. Найкращим способом заявити про себе роботодавцю – надати резюме.

Отже, сьогодні вміння писати резюме не примха, а вимога часу.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]