Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
27.07.2023 23:08

Як не програти перемогу

Заступниця голови фракції "Слуга Народу" у Верховній Раді, заступниця голови Комітету ВРУ з питань антикорупційної політики

Нам треба буде створити щонайменше 3 млн робочих місць за рік, інакше на Україну чекає повернення в 90-ті

Кілька місяців назад ми з центром Михайла Кухара почали велику роботу по розробці Стратегії відновлення України. Ціль Стратегії – зрозуміти як об'єднати зусилля бізнесу і держави, щоб створити українське економічне диво.

Чому так?

Бо людям, які дивляться глибше, вже зараз зрозуміло, що після перемоги Україна стикнеться з проблемами не меншого масштабу, ніж зараз. І ключова проблема – нам треба буде створити щонайменше 3 млн робочих місць менше ніж за рік, інакше Україну чекає повернення в 90-ті. Зі зруйнованою економікою і масовою імміграцією.

3 млн нових робочих місць – щоб дати достойне життя нашим захисниками, які демобілізуються (за нашими розрахунками мінімум 0,5 млн демобілізованих будуть шукати роботу) з одного боку, і біженцям, які повернуться (зараз за кордоном 8 млн осіб, ми розраховуємо на повернення 4-6 млн українців, з яких мінімум 2,5 будуть шукати роботу).

Але 3 млн робочих місць за рік – це абосолютно неможливо! Таке можна досягнути хіба що дивом. І тут у мене для вас хороша новина! Адже українці – це нація, яка систематично продукує дива за останні 1,5 роки. Якщо ми вирімо в диво, ми можемо його створити.

Це довели ЗСУ, в які ми повірили і які героїзували.

Це довели наші енергетики, в яких ми повірили і яких героїзували.

І це можуть довести підприємці, якщо ми в них повіримо і їх героїзуємо.

Це позначатиме підтримку підприємців, які розширюють свої підприємства і створюють нові, створюючи велику кількість нових робочих місць у стислий строк.

Втім, і держава має виконати свою частину роботи. Повиймати палки з колес бізнесу, які зараз стирчать в усі боки.

Забезпечити прийняття економічних реформ. І направити значну частину західної допомоги на підняття економіки. Щоб скласти конкретну Стратегію з покроковим планом дій ми з аналітичним центром Михайла Кухара проробляємо велику роботу.

Ми почали вивчати поствоєнний досвід відбудови Німеччини і Японії – там теж країни були повністю зруйновані в усіх сенсах цього слова, а зараз це країни-лідери в усіх сенсах цього слова. Обидві входять в G7.

А ще почали проводити зустрічі з власниками ключових підприємств (ще до того, як це стало мейнстрімом.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]