Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
02.02.2020 15:04

Львівські депутати проти створення Львівської агломерації?

Консультант з питань фінансів та бюджету Львівського регіонального відділення Асоціації міст України

Питання економічного регіонального розвитку вже багато століть турбує все прогресивне людство.

Питання економічного регіонального розвитку вже багато століть турбує все прогресивне людство, починаючи від будівництва єгипетських пірамід та створення Римської імперії, виникнення перших мануфактур, індустріальної епохи, закінчуючи економікою знань та нано- біотехнологій.

Турбує усіх, окрім депутатів Львова та Львівщини. Зрозуміло, що всякої такої надлишкової єрунди про цивілізаційних розвиток, обранцям, можливо знати не потрібно. Щоб натискати на «правильні» клавіші в сесійному залі потрібні докорінно інші компетенції, особливо коли голосування стосується землі, стадіонів, пароходів і т.д. В даному контексті доцільно зазначити, що в аспекті розвитку територіальних громад Львівщини народним обранцям, все ж таки варто звернути увагу на процеси пов’язанні з агломераційними тенденціями.

З метою вияснити які ж бачення побутують у львівському істеблішменті стосовно створення агломерації навколо Львова, двома громадськими організаціями “Український центр стратегій та розвитку” та "Центр політичних студій та аналітики" було прийнято рішення провести соціологічне дослідження. Було складено анкету в якій міститься 21 питання. Більш детально про результати досліджень у подальших дописах. А на даний момент є бажання закцентувати питання на іншому.

Першочергово анкета задумувалась, як опитування депутатів міської та обласної рад. Офіційно анкету у паперовій та електронній версії було запущено 22 січня 2020 та передано до секретаріатів Львівських міської та обласних рад.

На жаль, станом на 02 лютого 2020, після того як анкета вже десять днів анкета публічного оприлюднена через відповідні патронатні служби Львівської міської та обласної рад, жодний з депутатів так ні не знайшов часу долучитись до опитування. Набагато приємніше констатувати, що до опитування долучились усі соціально-суспільні групи зазначені в анкеті.

 

Звертаємось до шанованих обранців Львівської міської та обласної рад, а також їх голів з проханням звернути увагу на громадські ініціативи. Панове депутати, кому ж як не Львівщині показувати високі стандарти публічних плебісцитів?

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]