Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
19.02.2013 16:19

Чечетов про вишиванки - збрехав?

Консультант з питань фінансів та бюджету Львівського регіонального відділення Асоціації міст України

Заступник керівника фракції Партії регіонів в парламенті Михайло Чечетов під час виступу на політичному шоу в Шустера видається був не зовсім коректним та правдивим.

Заступник керівника фракції Партії регіонів в парламенті Михайло Чечетов під час виступу на політичному шоу в Шустера видається був не зовсім коректним та правдивим.



Зокрема, заявивши наступне: "Титульна нація хоче змусити нас ходити в парламент у вишиванках, хоча в регламенті Верховної Ради прописано, що народний депутат повинен з'являтися в парламенті у костюмі і краватці".

Варто зазначити, що Закон України «Про Регламент Верховної Ради України», який встановлює порядок підготовки і проведення сесій Верховної Ради, її засідань, а також визначає законодавчу процедуру, в свою чергу такої норми оголошеної Чечетовим не містить і близько.

Зате, Законом України «Про статус народного депутата України» визначено - при виконанні своїх повноважень народний депутат керується Конституцією України, законами України та загальновизнаними нормами моралі. А ще спеціальна ст.8 «Депутатська етика» вказаного закону, власне і зазначає, як має себе поводити народний обранець (звісно, якщо він себе таким вважає): -  «У своїй діяльності народний депутат повинен дотримуватися загальновизнаних норм моралі; завжди зберігати власну гідність, поважати честь і гідність інших народних депутатів, службових та посадових осіб і громадян; утримуватись від дій, заяв та вчинків, що компрометують його самого, виборців, Верховну Раду України, державу».

Отже, депутат має керуватися нормами моралі, але ж ніяк не цинічним обманом.

Біль того, тим самим Регламентом ВР на який посилається пан Чечетов сказано, що засідання Верховної Ради ведуться державною мовою. А цей цінитель правових норм та дрес-кодів, на скільки пригадується, дозволяє собі і тут порушувати українське законодавство.

Та це все б нічого, якби не Конституція, в якій зазначено, що єдиним джерелом влади в Україні є народ, а отже, і на сам перед титульна нація. Цікаво, як до дій цього політика віднесеться Президент взнавши про такі, м’яко кажучи фривольні витівки свого однопартійця?

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]