Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
21.10.2016 10:53

Станція метро «Дорогожичі» ледь не повторила долю «Героїв Дніпра»

Депутат Київської міської ради

Ми не дозволили забудувати станцію метро "Дорогожичі"

Поки мешканці столичної Оболоні всіма доступними способами борються проти забудови над станцією метро «Героїв Дніпра» в зону ризику потрапила ще одна станція підземки – «Дорогожичі». Як це не парадоксально звучить, але до порядку денного інвестиційної комісії потрапило питання щодо реконструкції вестибюлю станції метро «Дорогожичі» з надбудовою громадських приміщень уже тоді, коли розгорівся скандал навколо станції «Героїв Дніпра». Невже ситуація на Оболоні нікого нічому не навчила? Хто хотів повторення проблеми, але вже у центральній частині міста?

Будівництво торговельного центру над станцією метро «Дорогожичі» мало би ще більш катастрофічні наслідки, ніж на «Героїв Дніпра». По-перше, є ризики для самої станції метро та тисяч людей, котрі щодня нею користуються, а по-друге, нагадаю, що ця територія потрапляє в центральний історичний ареал, знаходиться в зоні охоронюваного ландшафту. Крім того, в безпосередній близькості до станції «Дорогожичі» розташований парк, який неминуче би постраждав від реалізації такого інвестиційного проекту. Адже навряд чи можна облаштувати будівельний майданчик, організувати під ’ їздні шляхи до об ’ єкту, який фактично знаходиться у парку, без шкоди для самого парку. Це навіть теоретично складно уявити.

Та найбільш цинічним є те, що будівництво торговельного чи торгово-розважального закладу планували в безпосередній близькості до Бабиного Яру – місця масових розстрілів під час фашистської окупації. Не пройшло й місяця, як ми покладали квіти у Бабиному Яру, говорили про трагедію, пам ’ ять, необхідність створення музею, проводили скорботні заходи, а тут розглядаємо питання про будівництво якихось торговельних об ’ єктів. Це вже поза межами здорового глузду! Додам, що поруч розташовані Лук’янівське та Військове кладовища.

Переконаний, що цих аргументів достатньо, аби навіть не думати про можливість будівництва на цій території. Саме тому для мене було принципово виключити з переліку об ’ єктів, що потребують залучення інвестицій, проект «Реконструкція вестибюлю станції метро «Дорогожичі» з надбудовою громадських приміщень» якомога раніше. Вдячний колегам, які підтримали мою ініціативу, і вчора на засіданні комісії ми виключили цей проект з переліку інвестиційних і зупинили будь-які спроби забудувати станцію метро «Дорогожичі». 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]