Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
16.05.2014 16:53

Будь-які військові дії в Україні загрожують катастрофою усьому світу

Депутат Київської міської ради

Будь-які військові дії на території України загрожують техногенною катастрофою світового масштабу. Партія Зелених України заявляє про загрозу існування європейської та світової цивілізації у випадку подальшої ескалації ситуації в Україні

Партія Зелених України заявляє про загрозу існування європейської та світової цивілізації у випадку подальшої ескалації ситуації в Україні.

Ми хочемо звернути увагу світу на те, що неприпустимо вести будь-які, а тим більше повномасштабні військові дії на території України, оскільки територія нашої країни перенасичена техногенно-небезпечними об'єктами – атомними станціями, хімічними заводами, газопроводами міжнародного значення, дамбами водосховищ. Якщо не буде деескалації цього конфлікту, наслідки можуть бути набагато гірші, ніж після Чорнобильської аварії.

Ми звертаємо увагу керівництва Російської Федерації про те, що такі катастрофи не мають жодних національних кордонів, і призведуть до величезної гуманітарної, екологічної та техногенної катастрофи. І наслідки зачеплять усіх, в тому числі і Росію. Російська Федерація має не допустити цієї катастрофи, відвести свої війська від українських кордонів, припинити фінансувати сепаратистів і терористів на Сході України, скасувати заплановані великомасштабні військові навчання напередодні президентських виборів в Україні, припинити провокації, найсвіжіші з яких були в Енергодарі неподалік від Запорізької атомної електростанції.

Ми звертаємось до Зелених партій у всьому світі, природоохоронних організацій, до Європейської партії Зелених, щоб вони доводили до керівництва своїх держав той потенційний масштаб лиха, який може бути не тільки локалізований в Україні, а й поширитись на увесь світ і становити загрозу існуванню людської цивілізації. Ми впевнені, що тільки усвідомивши цю загрозу, привернувши увагу людства до цієї небезпеки, спільними зусиллями ми зможемо вийти з цієї небезпечної ситуації.

Також закликаю керівництво Української держави посилити охорону об'єктів, які мають підвищену техногенну небезпеку. Я не сумніваюся в тому, що всі ядерні об'єкти та об'єкти, що можуть становити підвищену ядерну або радіаційну небезпеку, охороняються належним чином. Але цієї охорони достатньо у країні, в якій немає особливих терористичних ризиків, як це було до останнього часу. В сьогоднішніх умовах є необхідність того, щоб держава підвищила охорону тих об'єктів, які можуть становити підвищену техногенну небезпеку.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]