Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
20.10.2022 12:59

Епохальний день

Бізнесмен, управлінець, журналіст

Сьогодні -- епохальний день нашої історії. Рівно два роки тому, ці землі були очищені від бруду.

Сьогодні -- епохальний день нашої історії. Рівно два роки тому, ці землі були очищені від бруду. Восени 2020 року Збройні Сили Азербайджана повернули у своє підпорядкування Зангеланський район, який ще з 1993 року перебував під окупацією Вірменії. 

Пройде трохи часу, і почне повноцінно працювати Зангеланський міжнародний аеропорт -- другий після Фізулінського аеропорту, збудований на звільненій території. Аеропорт у Східному Зангезурі стане імпульсом у розвитку всього регіону. Наша сила в тому, що ми будуємо, створюємо, а не руйнуємо. 

Лише іранським муллам, хворим великоросам, вірменам і всьому, що виростає на тлі зла – наші досягнення, як кістка у горлі. Їхня сутність – у заздрощах і ненависті, у породженні війн і крові.

В лютому 2021 року Президент Азербайджана Ільхам Алієв проінформував про плани створення у Зангеланському районі логістичного центру з побудованим міжнародним аеропортом. На його думку, географічне положення цієї території, що має кордони з Вірменією та Іраном, дозволить перетворити район у важливий транспортно-логістичний центр.

У квітні 2021 року відбулася церемонія закладки фундаменту майбутнього аеропорту. Авже 9 вересня 2022 року на злітно-посадочну смугу, завдовжки – 3000 метрів і завширшки – 60 метрів, приземлився найбільший пасажирський літак «Азербайджанських авіаліній» Airbus А340-500. Це був перший технічний політ в Зангеланськомуаеропорту і він пройшов успішно.

На сьогодні аеропорт повністю облаштований інструментальними системами посадки та навігації, світлотехнічними системами, первинною та вторинною радіолокаційними станціями для запобігання безпечності польотів відповідно до вимог ІСАО. Цими днями Міжнародна організація цивільної авіації надала аеропорту код UBBZ, а Міжнародна асоціація повітряного транспорту – код ZEE.

Азербайджан на правильному шляху -- країна будує, країна відновлює. Світло переможе темряву! Так було – так буде завжди!    

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]