Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
18.02.2022 16:00

Ми завжди з Україною!

Бізнесмен, управлінець, журналіст

У ці дні спостерігаємо тривожну ситуацію, що нагнітається навколо України. Члени правління Ради азербайджанців України заявляють, що ми завжди з українським народом!

Звернення

Даним зверненням Правління Ради Азербайджанців України оголошує про повну  підтримку всіх кроків українського громадянського суспільства та чинної української влади на чолі з Президентом України Володимиром Зеленським щодо заходів спрямованих на оборону України від агресії Російської Федерації.

Які і всі попередні роки, азербайджанська діаспора яка є однією з найбільших в Україні і об'єднує не менше 500 тис осіб, в цей час поряд з українським народом, є частиною українського суспільства і засуджує окупаційні дії Російської Федерації на території Донецької і Луганської областей та окупацію Автономної Республіки Крим.

Азербайджанська діаспора в Україні і надалі буде підтримувати українську армію та український уряд. Етнічні азербайджанці з гордістю проходять військову службу у складі Збройних Сил України з метою надання збройної відсічі агресору. Із жалем та сумом згадуємо, що вже кілька  громадян України етнічних азербайджанців загинули захищаючи територіальну цілісність та суверенітет України. Останньою гіркою втратою була загибель 26.11.2021 р. старшого солдата протитанкового взводу роти вогневої підтримки із 54-ї окремої механізованої бригади Збройних сил України Алхаслі Алі Наіба.

На засіданні правління Ради азербайджанців України 17 лютого 2022 р. було прийнято рішення ще раз публічно оголосити про повну підтримку всією  великою азербайджанською діаспорою територіальної цілісності України та непорушності її кордонів. Діаспора вітає також і офіційні  позиції Азербайджану та Туреччини щодо підтримки України. 

Час працює на Україну, на зміцнення її армії, формування кола її вірних союзників. І у зв'язку з цим хочемо зазначити, що у багатьох країнах світу давно вже існує традиція, коли перед загрозою національній безпеці, нав'язаній супротивником, всі політичні сили відмовляються від критики на адресу керівництва держави та об'єднуються.

 Історія показує, що саме в країнах, де священна мета єдності в ім'я Батьківщини переважала над миттєвими, меркантильними та політичними розрахунками, здобували перемогу. Цей урок історії важливо завжди пам'ятати. І особливо він актуальний зараз.

Ми, азербайджанці, понад 30 років відстоюючи територіальну цілісність своєї країни, знаємо ціну цієї боротьби.

Сьогодні єдину Україну підтримують більшість країн Європи та Сполучені штати Америки, що само по собы є безпрецедентним явищем в історії міжнародної дипломатії. Їхня підтримка є надихаючим прикладом для світової громадськості у підтримці міжнародної національної безпеки.

Азербайджанська діаспора України підтверджує, що готова всіма доступними засобами підтримувати та захищати Україну, щоб назавжди відбити у агресора плани щодо посягання на цілісність України. Разом ми сила та ми переможемо. 

Слава Україні! 

18 лютого 2022 р., м. Київ

Правління Ради Азербайджанців України

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]