Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
15.06.2019 16:51

Небесна Гвардія на варті України

Історик, публіцист

Влітку 2014 р. ми опинились на межі втрати державності. Тоді ніхто не знав, що ця війна не на тижні, а на роки. І, що за свою волю та державу маємо платити занадто високу ціну...

Проти ночі 14 червня 2014 р. у небі над Луганськом прокремлівські терористи з так званої "ЛНР" збили військовий транспортний літак ІЛ-76. Тоді на борту перебувало 49 добровольців, що служили у лавах ЗСУ. На жаль, жоден у тій трагедії не вижив.

Серед полеглих був мій побратим, уродженець Токмака — Павло Левчук. Завжди усміхнений, привітний, а головне — палкий патріот України. Він був з когорти тих, кому боліло за Неньку, тож він — з перших днів на зимовому Майдані (2013-2014), а згодом — у перших лавах добровольців, що рушили на війну з окупантом, який сунув зі Сходу.

Йому судилося стати природженим викладачем у виші з суспільних наук (напередодні загибелі Павло Левчук захистив кандидатську дисертацію у ДНУ ім. О. Гончара). Натомість він обрав шлях воїна-десантника у 25-й бригаді. Друже, ти не поспішав жити, але знав, що без боротьби Україна ніколи не зможе стати повноцінною цивілізованою державою, тому твій Чин, якому ми з братом присвятили книгу "Повстання Ідентичності" — це нагадування про унеможливлення будь-якого миру з ворогом, про жадання перемоги української зброї та духу, про щастя наших дітей і онуків...

Згадую сьогодні Павла Левчука та інших полеглих у цій страшній катастрофі з болем та злістю, бо жоден з винуватців не покараний. Ця рана не дасть забути те зло, яке вчинили та продовжують чинити московські окупанти на українській землі! Спіть спокійно, наші Герої.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]