Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
27.07.2021 18:00

Гроші онлайн: їх безпека та сучасні ризики

Генеральний директор і співзасновник компанії TransferGo

З розвитком технологій переказ коштів значно пришвидшився та спростився: ми відійшли від чекових книжок, передачі коштів за допомогою третіх осіб.

Перехід на банківські картки та фінансові додатки в телефоні сформувало відчуття безпеки, адже цифрові сервіси не мають справи з готівкою та можуть повністю контролювати транзакції. 

Проте такий перехід не дає гарантій, що нам не зіштовхнутись  з махінаціями і це нормально. Шахраї завжди там, де є кожен з нас. Вони викрадають доступ до карток та намагаються провести стільки грошей, скільки можуть перед блокуванням і тим, як їх зупинять. Найчастіше вони знаходять своїх жертв у соціальних мережах: намагаються надіслати електронного листа із шахрайськими запитами, розміщують фальшиві оголошення роботи та, прикидаючись вашим колегою, намагаються видати себе за когось іншого. 

Очевидні ознаки шахрайства – електронні листи, які надходять з дивних доменів та адресів електронної пошти. Потрібно бути завжди уважним, коли хтось зв’язується з вами несподівано. Якщо отримуєте повідомлення або дзвінок, коли вас змушують до дій, ставлять умови – пам’ятайте, що в будь-який момент ви можете зупинити транзакцію. Завжди перевіряйте контактні дані, погугліть їх, подивіться, хто вони. Зверніться у службу підтримки клієнтів, їх робота допомогти вам почуватися комфортно та безпечно, розкажіть про інцидент. 

Важливо зберігати свої особисті дані у таємниці. Якщо шахрай отримає ваше ім’я, прізвище, номер телефону – цього може бути достатньо для здійснення махінацій. Крім того, служба підтримки ніколи не запитує дані картки та код CVV. Єдине місце, де можна вписувати ці дані – це офіційний мобільний додаток сервісу, який повністю захищений. 

Фінансові онлайн сервіси завжди намагаються переконатися, що реєструється саме клієнт, тому намагаються ідентифікувати особу.  Ось чому для створення акаунту ми просимо посвідчення особи або підтвердження адреси, або підтвердження коштів. Ці кроки необхідні для того, щоб  зберегти ваші гроші в безпеці.

Контролюйте свої карткові операції та блокуйте картку при найменшій підозрі. Розблокувати акаунт легше, ніж повернути вкрадені гроші. 

Як СЕО міжнародного фінансового сервісу, можу додати, що важливо не тільки використовувати новітні технології, шифрування програм та веб-продуктів. Важливо спостерігати за реакцією користувачів, чи є в них відчуття безпеки та чи є ваш сервіс простим у користуванні. Ми всі не любимо складнощі й передаємо перевагу тому, що є зручним.

Наша компанія стежить за нашим рейтингом на датському веб-сайті Trustpilot, де користувачі можуть залишати свої відгуки, коментарі та побажання. 

Будьте обережні та прискіпливі.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]