Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
08.07.2016 14:38

Пакети Ярової – чергове оновлення «руського міра»

Заступник директора Українського інституту дослідження екстремізму

«Імперія Дабра» цього тижня прийняла поправки до міфу про «руський мір». Відтепер він буде доповнений антитерористичним пакетом Ярової.

    

   «Імперія Дабра» цього тижня прийняла поправки до міфу про «руський мір». Відтепер він буде доповнений антитерористичним пакетом Ярової. Це – запис розмов, доступ спецслужб до переписки та переговорів у соцмережах, кримінальна відповідальність за тероризм з 14 років, тюрма за недоносительство.

Власне, подорожчання мобільного зв’язку та інтернету (провайдер має зберігати всю інформацію користувача) – далеко не головні наслідки цього закону. Хоча 2,2 млрд руб. на цю справу заплатить явно не віолончеліст Ролдугін і не кооператив «Озеро». Та нащо справжньому росіянину телефон і Інтернет, якщо є Кісільов і телеканал «Росія».

А якщо у тебе залишились гроші, щоб користуватись інтернетом і телефоном, то «всевідяще око» куратора з ФСБ схопить тебе за руку - якщо ти у «Вконтакте» перепостиш картинку про російські війська на Донбасі, а в «Одноклассниках» перекручувати меш історію про керівну і спрямовуючу роль партії і Путіна. Не обов’язково в постах, - навіть у листах. Бо інтернет-компанії мають надавати доступ спецлужб до переписки. ФСБ покаже Цукербергу «кузькіну мать»?

А дєсніца Владіміра - Росгвардія - вчасно притягне тебе до відповідальності за пости. 7 років позбавлення волі. Навіть, якщо ти ще вчишся у 8 класі. «Как в кино так мал, а как на войну так не мал»? Ібо нефіг критично мислити Родіну не любити.

У пропутінськіх ЗМІ часто іронічно називають людей, які виступають проти цього закону, «прогресивною інтелігенцією». Дивуватись немає чого. В Росії завжди образою вважалась фраза «ти що – дуже розумний?».

Так ось, видається, що «дуже розумні» не дуже потрібні країні контрольованого телевізора. Або вали з країни, або сиди тут тихенько, за тебе й за решту 146 млн Вова думає, у нього голова здорова.

Під тиск потрапила навіть релігійна сфера – закон забороняє здійснювати місіонерську діяльність за межами спецзакладів. Тобто, Путіна можна любити кругом, а Бога – лише в спеціально відведених установах. Цікаво, а на хресні ходи Кіріла це розповсюджується?

Закон, який підписав сьогодні Путін, - це лише проба пера. Перевірка - як глибоко може терпіти народ любов свого вождя. Що далі? Заборона на джинси? Психушки для «прогресивної інтелігенції»? Можна звичайно вірити в народні обурення, повстання. Але 70 років влада так глибоко любила народ в СРСР, що і сьогодні декому ще свербить. Навіть в Україні. Бо головне для радянської свідомості – відмазка: «нас …, а м ы крепчаем».

А так - маємо оновлене визначення «руського міра» - це дегуманізація права, тупізація суспільства мінус інтернетизація всієї країни. Правда – з стратегічними ядерними бомбардувальниками.  

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]