Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
29.07.2021 02:08

Звернення до друзів та читачів у Фейсбуку, а також читачів мого телеграм-каналу

Економіст, експерт-аналітик

Обмеження дописів у соціальній мережі Фейсбуку

Адміністратори Фейсбуку на добу заблокували мій екаунт. Це вони зробили, посилаючись на те, що, мовляв, мій допис про вірних РПЦ в Україні, а точні про їхню “любов до руськаго мира”, є мовою ненависті. Хоча там нічого окрім очевидного сарказму не було.

Бо “руський мир” нічого, окрім лицемірства, терору, вбивств, насилля, грабування, рабської ментальності презирства та приниження по відношенню до всіх, хто слабкіше і кого можна безкарно вдарити чи образити, нищення всього навколо свого тимчасового чи постійного перебування, протягом декількох століть світу не приніс.

Але на ФБ, враховуючи, що український сегмент контролюють російські адміністратори цієї соціальної мережі, нічого цього писати не можна.

Навіть не знаю, чи комусь, окрім Joe Biden, можна у ФБ називати Путіна тим, ким він є — вбивцею. Насправді, його варто називати ватажком мафіозної фашистської банди вбивць, яка, за допомогою підриву житлових будинків, захопила владу у Російській імперії і вже протягом більше двох десятиліть керує нею, а точніше — нещадно грабує.

Joe Biden, мабуть, можна. Як кажуть з часів Стародавнього Риму: “Quod licet Iovi (Jovi) non licet bovi”. Його екаунт “за мову ненависті”, принаймні зараз, адміністратори ФБ Mark Zuckerberg не заблокують. Хоча б у цьому йому можна позаздрити.

Чи можна у ФБ писати, що найбільше нинішній мафіозний путінський режим Російської імперії, який у іноземних ЗМІ ще називають “mafia state”, асоціюється у світі з отруєнням полонієм критика цього мафіозного режиму Олександра Литвиненка, з отруєнням “Новичком” колишнього офіцеру ГРУ Сергія Скрипаля, з терористичним збиттям російською протиповітряною системою SA-11 “Бук” пасажирського літака МН17, з міжнародною торгівлею наркотиками з їхнім перевезенням на літаках Управління справами Президента РФ, і з прикриттям цієї злочинної діяльності дипломатичними установами Російської імперії? Боюсь, що — ні, бо негайно заблокують.

І гарантовано “за мову ненависті” мав би бути назавжди заблокований у ФБ Михайло Лермонтов за слова: “Прощай, немытая Россия, Страна рабов, страна господ, И вы, мундиры голубые, И ты, им преданный народ”.

Слід зазначити, що за останні два століття ці слова ані трохи не втратили своєї актуальності, в усіх своїх складових.

Також був би заблокований адміністраторами ФБ французький аристократ і письменник Астольф де Кюстін за слова про Російську імперію як “тюрму народів”. Ну а заодно і Володимир Ульянов (“Ленін”) теж заблокований, бо часто цей вислів використовував.

Хоча, знову ж таки, принципово за останні два століття в цій огидній імперії нічого не змінилось — ті самі звичаї та моральні імперативи, що у тих, хто зверху, що у тих, хто знизу. Лише трохи території втратили та ще більше запаскудили ті, що досі контролюють. Але бажання відновити контроль за втраченими територіями — це те спільне, що об'єднує у Російській імперії мафіозі при владі і “а-ля лібералів” — в опозиції. Ну, і відданий їм народ цього хоче навіть більше, ніж підвищення власного добробуту.

Ось про все це писати на ФБ не можна, принаймні найближчим часом. Враховуючи кількість ФБ друзів та читачів, втрачати можливість доносити їм свої думки мені б не хотілось. А прибрати у росіян систему адміністрування українського сегменту ФБ — це поки що лише марні сподівання, незважаючи, що менеджмент цієї соціальної мережі свого часу обіцяв змінити ситуацію. Але довіряти їхнім словам сенсу не більше, ніж українським політикам.

Взагалі, діяльність соціальної мережі Фейсбук в інтересах мафіозного, фашистського режиму Російської імперії при мовчазній згоді Адміністрації Президента США, що за часів президентства представника Республіканців — Donald Trump, що Демократів — Barack Obama та Joe Baiden, доволі красномовна. Великі гроші та великі бізнес-інтереси виявляються куди важливішими за принципи та моральні імперативи, незважаючи на гучні та красиві заяви.

Тому пишу тут, і ще раз закликаю підписуватись на мій телеграм-канал https://t.me/KBB1966.

В ньому обов'язково буду оприлюднювати всі свої коментарі, статті, виступи на ТБ та радіо. В цьому випадку мої читачі точно нічого не пропустять з них.

До речі, там також розміщена моя маленька репліка, яка стала підставою для блокування мого екаунту у ФБ.

У ФБ буде більше економічної аналітики, пояснень, економічного та політичного  прогнозування.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]