Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
03.12.2014 13:27

Ми здобули? За що голосувала Україна

Лідер громадського руху "Ми разом"

Що політики обіцяли виборцям

Часто бачу рекламу нового проекту SPlatform який хоче нагадати політикам про їхні передвиборчі обіцянки. Чому ж такий проект виник, коли в Україну прийшла «влада нової формації»? Ми хотіли позбутися злочинної влади, стати повноправним членом ЄС, на виборах голосували за реформи, подолання корупції, люстрацію, покарання винних у подіях на Майдані та мир на Донбасі найближчим часом.

Остання вимога заслуговує окремої уваги. Бліц-кригу, який обіцяв Порошенко напередодні свого обрання, не відбулося. Вийшло, що його слова про мирне закінчення АТО – типова спекуляція найголовнішим інтересом українців. Але одна справа – спекулювати обіцянками про високі пенсії і зовсім інша – коли йдеться про життя й безпеку тисяч громадян. Утім, я розумію зручність такого положення для нашої влади: коли вона не може справитись з проблемами – шукають крайнього. Раніше все звалювали на «попередників», а зараз такого «крайнього» знайти ще легше, маючи зовнішнього агресора.

Мабуть, цей агресор, що розслідування злочинів проти майданівців почалися лише в травні? І то лише тому, що правозахисники і громадські активісти, всупереч очікуванням влади, ні про що не забули і не збиралися про це мовчати. На Майдані загинули наші співвітчизники. Чи знайдені вбивці і чи притягнені вони до кримінальної відповідальності? Відповідь – ні. Проблеми, що, на думку Генпрокуратури, «заважають слідству», смішні: злочинці були в балаклавах, а документи знищили чиновники-втікачі.

Немає відомостей і про винуватих у трагедії, що сталася в травні в Одесі.

Уряд звітує про свої досягнення, яких немає, і замовчує головне – збільшення боргового тягаря для кожного українця.

Чи можливо казати про люстрацію, якщо перше засідання Ради нового скликання відкриває той самий Єфим Звягільський, і якщо разом з ним перейшли з попередніх скликання ще 147 нардепів? Чи готова влада працювати над реформами, коли знову й знову бачимо рокіровки в урядових установах? Чому грузинський сценарій в українських реаліях – це лише міф, хоча наші депутати б’ють себе кулаком у груди і присягаються у відданості державі? Натомість маємо дестабілізацію державної валюти, енергетичну залежність і на довго закриті двері в ЄС та НАТО. Думаю, автори проекту « SPlatform » матимуть багато роботи.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]