Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
04.09.2013 22:05

В житті немає нічого неминучого, крім смерті та податків. Б. Франклін

Незалежний фінансовий радник

Питання декларування своїх доходів, це питання, яке я думаю постане у нас найближчий час на порядку денному у всих українців.

Питання декларуваннясвоїх доходів, це питання, яке я думаю постане у нас найближчий час на порядкуденному у всих українців. Незалежно від сум статків та їх походження, всимприйдеться подавати декларацію  тасплачувати додаткові податки на отриманий дохід. Починаючи від міністра закінчуючиробітниками великих підприємств - всим прийдеться декларувати свої доходи,також це буде стосуватися наших мільйонерів, мільярдерів та простим безробітних,у яких є «майбах».

Трохи статистики,дохідна частина нашого бюджету від податку фізичних осіб складає приблизно 2,1% (дані 2012 року), в країнах європейського союзу та Америки існує наступнастатистика: США близько 40 %, Великобританія приблизно 35%, Данія орієнтовно50%, як бачимо нам є до чого рухатися.

Запровадженнядекларування своїх доходів правильно було б розпочати не одразу для всихкатегорій населення , а поступово. Розбити умовно громадян на сегменти (взалежності від сум доходу) та по розписаному по рокам графіку поетапно впроваджуватицю реформу. Той факт, що вона потрібна ніби розуміють всі, а от розпочати ненаважуються, боячись громадського незадоволення при впровадженні. Ми дуже довгозвикли жити сам на сам, не дбаючи, що навкруги нас. Ми всі ніби незадоволені,що навколо нас, але розуміючи, що кожен в цьому винний живемо далі. Коли улюдини буде розуміння скільки коштує утримання держави і всих супутніх«прилипал», то кожен почне запитувати, а що я за ці гроші маю. Свідомість будерости, це помітно на прикладі США та Німеччини.

Як варіант, пропонуюз наступного року розпочати декларування всих, у кого дохід більше 1 мільйонагривень на рік, та всих державних службовців різних рангів та класів. Нехайсвоїм доблесним прикладом покажуть нам пересічним українцям, як це. Як сказаввідомий вам всім герой «Он! Тренируйся на кошках!».

Також думаю, вартобуло б задіяти при декларуванні статтю видатків, а то наші «бомжі» другий раз живутьякось дивно, ні доходів ні приходів, а на мерседесі катається. Чи то старенькабабця, на якій зареєстровано автопарк «Феррарі», я розумію, що вона накопичилаза довге своє життя, але нехай покаже нам пересічним, як це робиться, я бзалюбки послухав «горе Кореек», як це робити.

Щоб наші любі мільйонерине казали, що великі черги при заповненні декларації, нехай податківці залучатьсвітовий досвід та створять такі умови, щоб «відмазок» при подачі декларацій небуло.

А потім і ми всіпісля налагодження цієї системи, зможемо долучитися до декларування, всіма 30мільйонами голосів.

А поки давайте обговоримовсі нюанси теоретично, щоб не вийшло, як завжди.

Відправити:
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи