Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
10.09.2019 11:07

Чому кожному бізнесмену-початківцю потрібен ментор?

Редактор, журналістка, PR-менеджер Української соціальної академії

Далеко не кожен бізнесмен, який починає власну справу, замислюється про те, що йому може бути потрібна допомога ментора.

Якщо ви загубилися в незнайомому місті — ви шукатимете людину, яка підкаже вірний шлях. Але далеко не кожен бізнесмен, який починає власну справу, замислюється про те, що йому може бути потрібна допомога ментора.  Хтось вважає прохання про допомогу ознакою слабкості, а інші просто не знають, до кого звернутися за консультацією та підтримкою.  

У бізнесі ментором зазвичай називають підприємця, який має багаторічний управлінський досвід, який допомагає підприємцю-початківцю на початкових етапах розвитку компанії. Зазвичай такий бізнесмен впорався з низкою викликів і став свідком багатьох ринкових перетворень, володіє знаннями, які справді безцінні.  

5 причин, чому вам необхідний ментор: 

Ви зможете вчитись швидше 

Якось Бен Франклін сказав: «Розкажи мені — і я забуду, навчи мене — і, може, я запам'ятаю, покажи мені — і я навчуся». Те, що найкраще вчитись через практику — давно відома істина. І будь яке навчання успішніше, якщо вас підтримує досвідчений наставник. 

Вберігтися від типових помилок початківців 

Якщо можна піти легким шляхом, чому б цього не зробити? Свого часу наставник був у такій самій ситуації, в якій ви знаходитесь зараз — може поділитися численними історіями власних помилок. Вони можуть стати для вас уроком — без ризиків, втрати часу та ресурсів. «На перших етапах планування справи варто як позбавитись від ілюзій, так і врахувати справжні мрій та цілі людини, — вважає ментор Української соціальної академії маркетолог та бізнес-коуч Олена Дейнека. 

Ви можете розраховувати на підтримку вашого ментора 

«Ментор— людина, яка допомагає побачити надію собі», — сказала якось Опра Вінфрі. На шляху до успіху бізнесмена-початківця чекає чимало перешкод. Зіткнувшись з черговою невдачею, ви ризикуєте піддатись емоціям та відмовитись від справи. Ментор не дасть вам зупинитись і допоможе знайти в собі надію та впевненість. «Іноді учасникам потрібна навіть не стільки допомога чи порада у розвитку проекту, стільки підтримка, натхнення та посилення почуття впевненості», — розповідає ментор Української соціальної академії, підприємиця та маркетолог Юлія Шатава. 

Це людина, яка буде чесна з вами 

Зазвичай наставники бачать більше помилок, аніж нам би хотілися. Конструктивна критика допоможе побачити слабкі місця вашого проекту, які ви не могли розпізнати — і це дасть вам можливість вирости як професіоналу. 

Знайомства з потрібними людьми 

У світі бізнесу вкрай важливо, хто тебе знає і кого знаєш ти. Ментор може порекомендувати ваш бізнес потенційним інвесторам, познайомити з талантами, які можуть посилити вашу компанію чи першими клієнтами. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]