Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
28.12.2020 15:34

Якими будуть тарифи в 2021 році

Експерт з питань соціальної політики

Як зміняться ціни на газ і комунальні тарифи в 2021 році

Тарифи на газ і комунальні послуги в Україні часто змінюються, тому питання їх вартості зараз надзвичайно актуальне. В 2021 році нас очікує значне зростання тарифів, що випливає з дій та планів НАК «Нафтогазу», НКРЕКП,  уряду і президента.

ГАЗОПОСТАЧАННЯ. Уряд Шмигаля в липні 2020 року  відмінив спецзобов'язання НАК «Нафтогаз» по цені на газ для населення. Тепер для населення встановлюються тарифи, як і для промислових підприємств.

«Нафтогаз» вже підвищив вартість газу для населення з вересня  по грудень 2020 року  на  80%!

«Нафтогаз»  в кінці грудня підняв ціну для побутових споживачів ще на 14%, ціна газу для населення з 1 січня 2021 року  може досягати 12 грн за куб - новорічний подарунок від влади!

В результаті вже в сіні більшості українців доведеться більше платити за комунальні послуги.

В середньому суми в платіжках виростуть більш ніж на 500 грн.!

Найбільше  підвищення цін на газ в 2021 році відчують власники приватних будинків - в опалювальний сезон заплатять у середньому на декілька тисяч гривень більше звичайного.

 ЕЛЕКТРОПОСТАЧАННЯ. З початку 2021 р.  влада запланувала скасування пільг для населення, що призведе до подорожчання електрики приблизно на 87%!

За перші 100 кіловат доведеться платити не 90 копійок, а 1,68 гривень.

І це не остаточне підвищення…

 ТЕПЛОВА ЕНЕРГІЯ. З 1 січня – підвищення тарифу на централізоване опалення в середньому на 15-20%!

 ВОДОПОСТАЧАННЯ. З січня 2021 року відбудеться підвищення тарифів на водопостачання та водовідведення для жителів міст. Прогнозований тариф на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення для населення зросте на 10-15%.

 Крім того кількість отримувачів субсидії та її розмір зменшено на 30%...

P.S.  Не забувайте вчасно сплачувати за підвищенні тарифи, інакше в разі затримки оплати на місяць – позбавлять субсидії та майна!

Воістину, сьогодні живемо так, як вчора голосували...

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]