Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
13.07.2015 13:01

Позиція "Батьківщини" щодо подій у Мукачеві

Експерт з питань соціальної політики

«Батьківщина» вимагає негайно створити Тимчасову слідчу комісію щодо розслідування подій у Мукачевому, яка вже у п’ятницю має прозвітувати, а також вирішити кадрові питання щодо керівництва силових структур.

«Батьківщина» вимагає негайно створити Тимчасову слідчу комісію (ТСК) щодо розслідування подій у Мукачеві, яка вже у п’ятницю має прозвітувати про результати розслідування, а також вирішити кадрові питання щодо керівництва силових структур.

Про це лідер партії «Батьківщина» наголосила під час свого виступу на Погоджувальній раді керівників парламентських фракцій та комітетів.

«Треба до п’ятниці оголосити результати всій країні та поставити кадрові питання щодо вищого керівництва силових структур України», – сказала вона.

На думку Тимошенко, до ТСК мають увійти по два представники від фракцій та представники позафракційних депутатів.

«Мукачівські події показали, що силові структури на найвищому рівні, так само, як і на регіональному рівні, є єдиним конгломератом, єдиним бандформуванням з контрабандистами та корупціонерами», – наголосила лідер «Батьківщини».

Вона вимагає до завершення розслідування відсторонити керівників силових структур у цьому регіоні, а також негайно створити підрозділи поліції в регіонах, де відбувається масова контрабанда під прикриттям силових структур.

Юлія Тимошенко вважає, що керівництво силових структур у нинішньому складі не може провести об’єктивне розслідування подій, бо є їхнім учасником.

«Силові структури сьогодні не стоять осторонь, вони учасники цих процесів, вони «кришують», вони на цьому заробляють. Якщо ми це не усвідомимо, то в нас і надалі будуть такі стрільбища, знищення людей, нестабільність та хаос у країні», – зазначила вона.

Народний депутат упевнена, що треба нарешті з’ясувати, «хто «кришує» контрабанду в країні».

Контрабанда є наслідком неправильної акцизної політики, яку проводить уряд, вважає Юлія Тимошенко.

«Якщо в країні цигарки коштують до 1 євро, а в країнах ЄС  від 4 до 7 євро, то треба уряду негайно запроваджувати акцизи, які потрібні. І треба за рахунок цього збільшувати пенсії та заробітні плати», – зазначила лідер «Батьківщини».

Вона також заявила, що Мукачівські події – це страх у серці кожного українця, це страх в серці кожної української родини.

«Сьогодні люди з ранку до вечора дивляться телебачення та хочуть зрозуміти, чи почнуть завтра стріляти в них, в їхніх дітей, чи будуть збройні протистояння в тилу, а не на фронті? І тому сьогодні треба дати відповіді на всі ці питання», – сказала вона.

Окрім того, Юлія Тимошенко зазначила, що «хаос, започаткований у країні, є наслідком низького керівництва».

«Треба дивитися, як цей хаос зараз долати», – резюмувала лідер «Батьківщини».

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]