Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
22.11.2021 14:38

Альтернативний погляд на Вагнергейт

Чи готові ви ризикнути життям 90 цивільних пасажирів літака заради захоплення 33 найманців?

Bellingcat оприлюднив своє розслідування "Анатомия «Вагнергейта»: дерзкая украинская операция по поимке российских наемников".

Метою операції українських розвідників було виманити, затримати та віддати під суд ключову групу з кількох десятків найманців, одні з яких воювали на Донбасі в лавах сумнозвісної «ЧВК Вагнера», інші боролися в рядах спонсорованих Росією «ополченців», а треті працювали безпосередньо на російських військових чи силовиків.

План передбачав захоплення та затримання 33 найманців, для чого потрібно було змусити літак, що летів рейсом з Мінська до Стамбула, з об'єктами операції дорогою до їхнього фіктивного місця призначення, здійснити екстрену посадку на території України.

Для цього, після входження літака в український повітряний простір, передбачалось зробити фіктивне повідомлення про вибуховий пристрій на борту літака. Дізнавшись про загрозу, український диспетчерський вузол мав би наказати літаку сісти в київському аеропорту Бориспіль.

Згідно плану, хтось, фізично перебуваючи в аеропорту Мінська, зателефонував би до українського авіаційного органу і попередив, що має серйозні підстави вважати, що на борту відповідного літака закладено бомбу. Дзвінок мав надійти, щойно літак увійде до повітряного простору України.

Щоб мінімізувати ризик витоку та максимізувати можливість правдоподібного заперечення причетності України, команда ГУР МОУ вирішила підключити до операції лише невелику групу колег із правоохоронних органів.
___________________________________
До речі, Чиказька конвенція про міжнародну цивільну авіацію (Додаток 17) несхвально відноситься до актів незаконного втручання, до яких відносяться зокрема і повідомлення навмисно неправдивої інформації, що ставить під загрозу безпеку повітряного судна під час польоту або на землі, безпеку пасажирів, членів екіпажу, наземного персоналу, інших осіб в аеропорту чи в розташуванні засобів або підрозділу цивільної авіації.
Так само несхвально відноситься до цього і Кримінальний кодекс України.
___________________________________

Зухвала операція, здавалося, йшла за планом – автобус із найманцями перетнув кордон з Росії до Білорусі.

Проте в останній момент було ухвалено рішення відкласти активну частину операції на кілька днів.

Група найманців в очікуванні відправки заселилася спочатку в готель у Мінську, а потім на курорт за містом. Рано-вранці передостаннього дня, який вони мали провести в готелі, будівлю взяли штурмом білоруські спецназівці. Вони затримали найманців, тим самим ненавмисно зірвавши українську спецоперацію.

Це факти.


Уявімо собі, що 33 найманці разом з 90 цивільними пасажирами сидять у літаку, що летить рейсом Мінськ-Стамбул, який увійшов до повітряного простору України. Український диспетчер, отримавши повідомлення про бомбу на борту літака, наказує пілоту сідати у Борисполі.

Коли 33 головорізи зрозуміють, що їх літак буде сідати в Україні, де на них чекає в’язниця, що вони будуть робити?

Чекатимуть на долю чи візьмуть долю у власні руки?

Тихо-мирно здадуться або ж захоплять заручників та накажуть пілотам летіти туди "откуда выдачи нет"?

Отже, є два варіанти: або найманці здаються "по-тихому", або вони беруть заручників та захоплюють літак.


23.05.2021 Білорусь спробувала примусово посадити у Мінську літак ірландської авіакомпанії Ryanair, що летів рейсом Афіни-Вільнюс над територією Білорусі. Фейкове повідомлення про бомбу на борту літака спрацювало. Вчинивши таке, Білорусь порушила Чиказьку конвенцію про міжнародну цивільну авіацію. Керівник авіакомпанії Ryanair Майкл О'Лірі назвав цей інцидент "випадком підтримуваного державою викрадення повітряного судна". Як на мене, це був натяк на Конвенцію ООН про боротьбу з незаконним захопленням повітряних суден 1970 року. На Білорусь були накладені санкції – авіаперевізники із ЄС уникають перельотів над територією Білорусі, а білоруським авіакомпаніям заборонені перельоти у повітряному просторі ЄС та використання європейських аеропортів. Міжнародна організація цивільної авіації (ICAO) найближчим часом готується розглянути підсумкову доповідь щодо інциденту з повітряним судном ірландської авіакомпанії Ryanair у небі над Білоруссю.


Тобто, навіть у найкращому випадку завершення операції із затримання вагнерівців, якщо найманці нічого не робитимуть та здадуться українській владі у Борисполі, можливий міжнародний скандал у зв'язку із порушенням Україною міжнародних зобов'язань (Чиказька конвенція) та звинувачення у державному тероризмі.

Інші варіанти розвитку подій, коли найманці беруть заручників та захоплюють літак, можуть закінчитись або штурмом захопленого літака у Борисполі або втечею літака до Росії, без приземлення у Борисполі, якщо найманці все зрозуміють та захоплять літак ще у повітрі.

Нагадаю, у літаку окрім 33 найманців знаходяться біля 90 цивільних пасажирів.

Припускати, що 33 найманці, які знаходяться в одному літаку, яких загнали у глухий кут, як щурів, не будуть нічого робити задля звільнення, внаслідок чого можуть бути поставлені під загрозу життя 90 цивільних осіб, це легковажна самовпевненість.


Отже, три можливих варіанти:

1. План спрацював, 33 найманці затримані у Борисполі. Можливий міжнародний скандал та санкції на Україну за примусову посадку літака.

Кому це вигідно?

2. Літак приземлився у Борисполі але 33 найманці захопили у заручники 90 цивільних пасажирів літака. Під час можливого штурму літака у Борисполі вірогідні жертви серед цивільних пасажирів-заручників літака.
Про цей варіант навіть думати не хочеться. Одразу постало би питання, хто допустив знаходження 33 головорізів в одному літаку із 90 цивільними, яких взяли у заручники, після чого був штурм літака, що призвів до цивільних жертв. Відповіді на ці питання привели б до української влади.

Кому це вигідно?

3. Захоплений найманцями літак летить до Росії, не здійснюючи посадку у Борисполі.
33 найманці автоматично перетворюються на злочинців, що захопили цивільний літак.
Схоже, це найкращий варіант, але питання з фейковим повідомленням про бомбу все одно випливе.


Зрозуміло, що розвідка виконує делікатні завдання на межі закону, але не можна порушувати закони своєї країни, аби не перетворитись на банальних злочинців. Не можна ставити під загрозу життя цивільних, принаймні, не можна робити це свідомо під час планування операції. Також необхідно враховувати можливі наслідки дій розвідки для міжнародних відносин України та іміджу країни.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]