Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
16.04.2022 01:42

Війна та запобіжні заходи ЄСПЛ 2022

Адвокат. Представник заявників у Євросуді

Всі миттєві заходи Євросуду прийняті щодо РФ через широкомаштабну воєнну кампанію проти України

ЄСПЛ застосував проти рф наступні тимчасові заходи відповідно до правила 39 регламенту:

- Утриматись від атак проти цивільного населення та цивільних об’єктів (житлові приміщення, автомобілі швидкої допомоги, інші цивільні об’єкти), ті що особливо охороняються (школи та лікарні).

- Негайно забезпечити безпеку медичних закладів, особового складу та автомобілів швидкої допомоги на території нападу російських військ. Європейський суд з прав людини отримав багато скарг від шукачів притулків, людей, які побоюючись за своє життя через триваючю стрілянину, які не мають їжі, медичної допомоги, води, санітарії, електроенергії та інших подібних послуг, які необхідні для виживання, людей, які потребують гуманітарної допомоги та безпечної евакуація.

- Негайно забезпечити безперешкодний доступ цивільного населення до безпечних шляхів евакуації, медичної допомоги, продовольства та інших предметів першої необхідності, швидкий і безперешкодний прохід гуманітарної допомоги та рух гуманітарних працівників. Україна додатково вимагала - Заборонити використання забороненої, хімічної , біологічної зброї та невибіркової зброї, припинити застосування зброї проти цивільного населення.

- Не вживати жодних кроків шляхом подальшої атаки, припинення подачі електроенергії чи іншим чином здатних підірвати безпеку ядерних об’єктів в Україні, а також захищати основні права всього персоналу, який зараз утримується на таких об’єктах.

- Припинити будь-які операції російських сил або агентів, спрямованих на вбивство (або викрадення чи зникнення) цивільного керівництва України та інших громадян України викрадених російськими агентами.

- Забезпечити безперешкодний доступ цивільного населення до безпечних шляхів евакуації, затверджених Урядом України, охорони здоров’я, продуктів харчування та інших предметів першої необхідності.

- Забезпечити швидкий і безперешкодний прохід гуманітарної допомоги та переміщення гуманітарних працівників (зазначені шляхи евакуації повинні дозволити цивільному населенню шукати притулок у безпечних місцях в межах України або в безпечних третіх країнах, за винятком Російської Федерації та Білорусі.

Суд посилаючись на попередні заходи вирішив, що вони охоплюють всі, про які я розповів у відео, включаючи безпечні коридори для цивільних та заборону використання не конвенційної зброї 17 березня ЄСПЛ припинив розгляд всіх справ проти рф через її виключення з Ради Європи. Наприкінці березня суд повідомив, що прийматиме скарги проти рф до 16 вересня 2022 року.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]