Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
15.03.2024 11:36

Париж представляє свою водневу карту за кілька місяців до Олімпіади-2024

Засновник, Старший партнер, Керівник судової практики АО "Овчаров та Партнери"

AREC ÎDF опублікував карту з оновленими проєктами виробництва та розподілу водню

Під заголовком «Яка динаміка проєктів виробництва та розподілу водню в Іль-де-Франс?» AREC ÎDF у своєму документі встановлює карту поточних проєктів та аналізує учасників, зокрема згадуючи мобільність. Париж відіграв роль піонера в розгортанні станцій і транспортних засобів з 2015 року, Hype сприяла запуску водневої мобільності.

AREC IDF повідомляє, що станом на 1 січня 2024 року існувало 9 станцій розподілу водню, в тому числі одна також виробляла (Porte de Saint-Cloud). Ці станції мають сукупну потужність 2,5 тонни водню на добу.

Якщо перші станції невеликої місткості закрилися (Les Ulis, MIN de Rungis, Place de l'Alma*), то у 2023 році було відкрито кілька. Найбільш символічною є станція Hysetco в Porte de Saint-Cloud , одна тонна на день. Зі свого боку Hype відкрив дві станції в Іссі-ле-Муліно та Порт-де-Берсі, кожна з яких виробляє 200 кг на день. Два оператори таксі також оголосили про відкриття кількох станцій до Олімпіади цього літа (наші статті про Hype і Hysetco). Тимчасова розподільна станція GCK Energy також обладнує Національний центр прийому транспортних засобів (CNRV) UTAC у Лінас-Монтлері, який використовується для тестування та схвалення модернізованих транспортних засобів, таких як важкі вантажні автомобілі та автобуси.

Парк транспортних засобів збільшиться вдвічі

Станом на 1 січня нарахували щонайменше 700 транспортних засобів. Тобто половина з 1320 автомобілів, зареєстрованих у Франції компанією France Hydrogène у 2023 році. Більшість походить від парку таксі з 600 автомобілями Toyota і Hyundai. Також є 50 утиліт (Stellantis, Hyvia). Також є 7 автобусів (Solaris, Van Hool), 25 велосипедів і скутерів (Pragma) і навіть кілька дронів (Hylight, H3Dynamics). До літа автопарк подвоїться: 500 нових седанів від Toyota, принаймні 150 легких позашляховиків, автобуси (зокрема, 47 автобусів від Île-de-France Mobilités для Vallée Sud Hydrogène та H2 Créteil у 2025 році), урни для побутових відходів, 10 автобуси, автонавантажувачі, а також перші вантажно-пасажирські транспортні човни (SOGESTRAN та інші).

У виробничому плані працюють 3 майданчики потужністю 4,5 МВт. Це станція Hysetco в Порт-де-Сен-Клу, майданчик Hyvia у Флені та тестова платформа EDF у Сені та Марні. Але зараз реалізується кілька проєктів із впровадження електролізу потужністю від 30 до 50 МВт. Також зверніть увагу на масштабний проєкт виробництва водню (20 000 т на рік) на біопереробному заводі TotalEnergies у Грандпюїті в рамках переходу на екологічне авіаційне паливо.

Нарешті, щодо транспортної інфраструктури, 4 великомасштабні проєкти, що будуються (Air Liquide Normand'HY, 200 МВт) або плануються (Verso Energy – 350 МВт, Engie – 250 МВт, Lhyfe – 100 МВт). Будучи частиною європейської магістралі, GRTgaz вивчає зв’язок Іль-де-Франс, щоб зробити його сполучним центром на трьох осях: Гавр – Париж, Сен-Назер – Париж з AtlantHYc і Валансьєн – Париж з WHHYN.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]