Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
23.06.2023 10:02

США встановлює курс на зелений водень

Засновник, Старший партнер, Керівник судової практики АО "Овчаров та Партнери"

Національна стратегія та дорожня карта з питань створення та використання зеленого водню призначені для широкого впровадження технологій зеленого водню в різних секторах та галузях

Інформаційний ресурс Департаменту енергетики США (DOE) повідомив про прийняття Національної стратегії та дорожньої карти з питань створення та використання зеленого водню. Цей план детально описує широкомасштабну програму популяризації енергетичних рішень на основі зеленого водню у різних галузях промисловості.

Головною метою цієї стратегії є декарбонізація виробництва та виробництво 10 мільйонів метричних тон зеленого водню до 2030 року, після чого обсяги продукції збільшаться до 20 мільйонів метричних тон на рік до 2040 року і до 50 мільйонів на рік до 2050 року. Амбітний план спрямований на зменшення викидів вуглецю в США на 10% до 2050 року порівняно з рівнем викидів у 2005 році.

Для підтримки імплементації стратегії, законопроєкт щодо інфраструктури, який підтримали як республіканці, так і демократи, виділено $9,5 млрд для фінансування проєктів зеленого водню. Ці кошти будуть переважно направлені на емісійно-інтенсивні галузі такі як виробництво сталі, вантажний транспорт та тривалий енергозберігаючий сектор, щоб зробити зелений водень доступнішим та ефективнішим для різних галузей економіки.

Стратегія відзначає значущість технології електролізу для виробництва зеленого водню та передбачає виділення $1 млрд на програми зеленого водню саме за допомогою технології електролізу. Ця програма має на меті поліпшити ефективність використання технології електролізу, підтримуючи повний ланцюг інновацій, включаючи дослідження, розробки, демонстрації, комерціалізацію та впровадження на ринок.

Департамент оцінює, що збільшення виробництва зеленого водню та інфраструктури може призвести до створення понад 100 000 нових прямих та непрямих робочих місць до 2030 року, яке надасть значний імпульс економіці.

Дорожня карта націлена на три ключових завдання стратегії: ідентифікацію високопродуктивних застосувань чистого водню, зменшення вартості виробництва чистого водню та створення регіональних мереж чистого водню. Департамент висуває на перший план важливість співпраці з різними зацікавленими сторонами, включаючи промисловість, академічні установи, дослідні лабораторії, місцеві співтовариства, спільноти, що займаються енергетикою та довкіллям, асоціації працівників галузі та інші стейкхолдери. Такий колабораційний підхід має на меті прискорити прогрес і сприяти розвитку ринку чистого водню.

Крім того, дорожня карта виокремлює податковий кредит на виробництво водню (PTC) як ключовий фактор мотивації. Закон про зменшення інфляції включає PTC, яка надає фінансові стимули до $3 за кілограм зеленого водню з продукції до 2032 року. Цей податковий кредит служить додатковою мотивацією для прискореного виробництва чистого водню.

Національна стратегія та дорожня карта з питань створення та використання зеленого водню призначені для широкого впровадження технологій зеленого водню в різних секторах. З алокацією фінансів, наголосом на співпраці та стимулюванням виробництва: стратегія має на меті продовження популяризації чистого водню, забезпечуючи достатнє зменшення вуглецевих викидів, що сприятиме економічному зростанню.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]