Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
29.09.2009 12:34

«Новий Київ» читає

Ексрадник міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова

В неділю, 27 вересня,  ми провели прекрасну акцію «Книжкова лихоманка - Ланцюг знань». Мене приємно здивувала кількість людей, що переймаються проблемою читання, і їхня особиста позиція співпадає з позицією  активістів «Нового Києва». А це були і кияни, і

В неділю, 27 вересня,  ми провели прекрасну акцію «Книжкова лихоманка - Ланцюг знань». Мене приємно здивувала кількість людей, що переймаються проблемою читання, і їхня особиста позиція співпадає з позицією  активістів «Нового Києва». А це були і кияни, і гості столиці, і дорослі, і малеча. Звичайно, аудиторія, для якої ми робили цю акцію – це молодь. Тому, що тільки «думаюча» молодь може подарувати Києву достойне майбутнє. У кожного з нас є наше маленьке майбутнє – це наші діти.  І за те, як в них буде формуватись світогляд – відповідаємо ми, батьки.

Особисто для мене, це була надзвичайно важлива подія, адже як батько двох дітей я дуже переймаюся їх духовним вихованням.  Мене, окрім щоденних проблем своїх дітей, цікавить, що вони читають і як це впливає на формування їхньої свідомості. Та зрештою, чи читають вони взагалі. Тому що я за це відповідаю.

Я не буду кричати, що Інтернет – це погано, що там багато негативної інформації – про це все говорено-переговорено. Звичайно, читати книгу можна і сидячи за комп’ютером, але: здоров’я моєї дитини для мене – головне, це перше. Друге – велика ймовірність того, що моя дитина,  паралельно заб’є голову масою «сміття», що супроводжує «всесвітню павутину». І третє: я хочу, щоб мої діти розуміли всі відчуття, коли ти береш книжку в руки: дотик до обкладинки, запах сторінок та й задоволення від прочитаного. Можливо,  я старомодний, але я чомусь відчуваю почуття втрати «отого самого хорошого».

Ми всі забуваємо, що навіть у  часи новітніх технологій, книжка залишається хорошим і щирим подарунком, а читання – найкращим дозвіллям.

Мої діти, і Христя, і Зірка були на акції. І мені було страшенно радісно від того, що в свої 4 і 10 років вони стояли у ланцюгу поряд з усіма двадцять хвилин, читаючи «Якось у чужому лісі» Ярослава Стельмаха та «Гаррі Поттера»» Джоан Роулінг (нічого не зробиш, така вже популярність цього твору).

Я вдячний нашим письменникам, а саме: Лесі Вороніній , Володимиру Арєнєву, Євгенії Кононенко, Тетяні Садіченко-Вінокуров ій за участь у нашому проекті. Маю надію, що всі, хто придбав їхні книжки під час заходу на Майдані, поповнили свої сімейні бібліотеки чудовими сучасними українськими творами. Гарантую – діти будуть задоволені.

Дякую усім, хто прийшов і підтримав наш проект.

socmob.jpg

P.S. Написав в блог, оскільки просто хотів поділитися з вами своїми враженнями.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]