Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
20.03.2009 18:04

НСНУ. З Ющенком чи без ?

Ексрадник міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова

Вчора Віктор Ющенко заявив про його наміри щодо кардинальних змін в політичній партії «Народний Союз Наша Україна», яку він очолює де-юре. З огляду на таке бажання Президента, мушу висловити свою думку як член Ради Київської міської організації партії «Наш

Вчора Віктор Ющенко заявив про його наміри щодо кардинальних змін в політичній партії «Народний Союз Наша Україна», яку він очолює де-юре. З огляду на таке бажання Президента, мушу висловити свою думку як член Ради Київської міської організації партії «Наша Україна».

 Не можна реорганізувати партію під вивіскою того, хто знищив її остаточно, оскільки саме Віктор Андрійович особисто відповідальний за те, що відбулося з НСНУ.

Зазначу, що Президент України в свідомості людей вже давно ототожнюється з «Єдиним Центром». Його заява в Брюсселі про необхідність змін в «Нашій Україні» - є некоректною по відношенню до членів партії.

З моменту створення НСНУ в 2005 році партію постійно «реорганізовували». Шукали винних, «самоочищалися»... До чого це призвело - відомо всім. Отже, для мене така теза Глави держави є не зовсім зрозумілою. Про які зміни йдеться?

Нагадаю, що «нашо-українське» середовище дуже негативно сприйняло спробу Президента об’єднати НСНУ з ЄЦом, оскільки це було намаганням ввести в партію менеджмент Балоги і сформувати структуру "під себе". Але ця ідея з тріском провалилася на останньому партійному з’їзді; в НСНУ ще залишились люди, що сповідують демократичні цінності і не сприймають будь-якого тиску.     

Крім того, сприйняття Ющенка як лідера політичної сили і партійного діяча, є неоднозначним. Відчуваючи падіння власного авторитету в «Нашій Україні», він благословив створення нового політпроекту «За Україну!» В’ячеслава Кириленка, який теж втрачає свої позиції в НСНУ. Отже, слова Ющенка про реорганізацію потрібно розуміти, як спробу знищити «Нашу Україну» юридично. Фактично це вже відбулося.

На моє переконання, єдиним шансом для НСНУ зберегти і спробувати відродити хоч якісь позиції на електоральному полі є виключення Ющенка з партії та початок самостійного політичного шляху. До речі,  столична «Наша Україна» взимку вже висувала таку ініціативу. Бренд Президента, у якого сьогодні 2% довіри, остаточно «добиває» НСНУ. Приклад Тернополя, де партія набрала 5,5%, подарованих Балогою, тому яскраве підтвердження. За інших обставин, «Наша Україна», як політична сила, остаточно зникне з української політарени. Найближчим часом партійцям треба визначитися: бути з Президентом чи без.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]