Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
28.12.2012 16:17

Вибори-2013, Київ. Головна політична подія наступного року

Ексрадник міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова

Впевнена перемога опозиції на майбутніх київських виборах може стати каталізатором повалення режиму Януковича вже у 2013-му році і повністю змінити політичну ситуацію в Україні.

На минулихпарламентських виборах Київ чітко продемонстрував своє негативне, навітьненависне ставлення до окупаційної влади. Регіонали з тріском програли вибори устолиці, незважаючи на масові фальсифікації та адміністративний тиск.

Об'єднана опозиція «Батьківщина» та ВО «Свобода» разом набрали майже 50%голосів виборців. І це без УДАРу. Це означає, що на майбутніх виборах мера іКиївради саме ці дві політичні сили візьмуть більше половини депутатськихмандатів і приведуть до перемоги свого єдиного узгодженого кандидата в мери.

Особисто я не сумніваюся, що переконлива перемога опозиції в столиці може статикаталізатором повалення режиму Януковича вже в 2013-му році.

Безумовно, зараз ще немає тієї революційної складової, яка могла б вивестисотні тисяч людей на вулицю, але я впевнений, що вже після Нового року всезміниться. Соціально-економічна ситуація в країні катастрофічна. Невиплатизарплат і пенсій, прихована інфляція, штучне стримування курсу долара,безробіття, падіння ВВП, злочинне ухвалення Бюджету-2013 та інші негативніпоказники роботи «праффессіаналів» уряду Азарова спливуть назовні. Адже, тепервже нічого не спихнеш на
«папєрєднікав», бо Азаров сам «папєрєднік». Ну, а якщо взяти до уваги новопризначений уряд Януковичаз представниками «родинистоматологів»,Табачником, мадам «500Є пенсія-1000 Є зарплата» і Ко, то це відверте знущання над усіма українцями.

У зв'язку з цим можна сміливо стверджувати, що вибори в Києві будуть головноюподією 2013-го року, що може повністю змінити політичну ситуацію в Україні.Зараз ще складно говорити про те, як відбудеться «розгойдування» людей, але цейпроцес невідворотний. Януковича і його «донецьких» васалів,
посаджених вкиївські крісла, кияни ненавидять. Вони готові їх «рвати» і гнати «мітлою» вжезараз. Але для цього потрібен «гніт» (фітиль). Тому дуже важливо вже післяноворічних свят об'єднати зусилля всіх опозиційних сил і громадськості впідготовці до київських виборів. Це надзвичайно важливо. Адже за цими виборамистежитиме не лише вся Україна, а й увесь світ.

У мене немає сумнівів, що після переконливої перемоги опозиційного мера іформування абсолютної більшості в Київраді, протестні настрої в столицізростуть, а впевненість людей у можливості реального повалення режиму Януковичазміцниться. Якщо Київ вийде на вулиці, Янукович піде, без сумнівів.

Звичайно, сподіваємося на підтримку ініціатив «Батьківщини» і «Свободи» з бокуВіталія Кличка і партії УДАР.

Вибори до ВР показали, що Кличко і партія УДАР вже не є домінуючими в столиці.Кияни віддали перевагу ОО «Батьківщина» на чолі з лідером опозиції ЮлієюТимошенко та ВО «Свобода». Наші кандидати в мажоритарних округах переконливоперемогли, і регіоналів, і ударівців.

Саме тому, сподіваюся, що надалі Віталій проведе аналіз, зробить «роботу надпомилками» і не допустить їх при формуванні стратегії опозиції на майбутніхкиївських виборах. На жаль, за останні роки фракція Кличка в Київраді нічимсебе не проявила, окрім декларативних заяв. Така ж ситуація спостерігаєтьсяпоки і в ВР, все дуже кволо, незрозуміло. А сам Віталій і спікери його партіїдуже часто в своїх заявах використовують політику «подвійних стандартів» ізаймають неоднозначну, а подекуди просто неприйнятну для опозиційної силипозицію. Варто згадати недавні заяви
«ударівця» Куніцина про можливий вступ у ТС з РФ або заявуКличка про застосування російської мови у ВР, що суперечить Конституції і т.д.

 

Втім, я всеж переконаний, що Віталій прислухається до думки представників опозиції іобов'язково в майбутньому буде діяти узгоджено. Цього від нього чекає і йогокиївський виборець, який своїм голосуванням підтвердив це в жовтні 2012-гороку.

Відправити:
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи