Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
15.08.2022 19:42

Росія має "не перевести", а "випустити дух", або здохнути до Різдва

Маркетингові комунікації. PR. SMM. Digital

Повномасштабне російське вторгнення в Україну – це унікальний шанс для світу і України, щоб знищити одну з диктатур на планеті – російську.

«Shut up and take my money» – каже Філіп Фрай, головний герой культового мультсеріалу західної культури Futurama. Я ж кажу Заходу – «Shut up and give us weapons and ammunition!».

Повномасштабне російське вторгнення в Українудикість, жорстокість, немислимий у XXI столітті жах. Проте, якщо подивитися під цинічним кутом зоруце ще й унікальний історичний шанс для Українизнищити одну з найжорстокіших терористичних диктатурРосію.

Захоплення російськими терористами Запорізької АЕС, відмова від інспекцій ядерних об'єктів на своїй території за Договором СНТ-3 – що це як не ядерний шантаж? Якщо масові вбивства мирних українців, ракетні обстріли Харкова, Вінниці, Києва та Одеси стали «звичайним» явищем і навіть нагнали оскому в ООН, то, можливо, ядерна палиця Путіна та загроза знищення людства спонукають світову спільноту припинити упадати перед Росією? Які ще потрібні докази та підстави, щоб дати рішучу відсіч агресору?

А світ летить до ядерної катастрофи. На годиннику Судного дня – сто секунд до опівночінайнебезпечніший результат за 75-ть років існування атомної зброї. Життя, відкривши силу атома, знищує себе на початковому етапі технологічного розвитку. Мабуть, тому ми не можемо знайти інші цивілізації у безмежному космосі. Усвідомлення того, що живеш на краю загибелі твого виду, бадьорить як ранкове еспресо, перекинуте на білі штани.

Експерти всіх мастей переконуютьРосія завжди підіймає ставки. Експерти заспокоюютьохочих полякати ядерною кнопкою достатньо та ніхто ніколи не натисне першим. Але факти говорять про інше. Росія, як запеклий терорист, захопила АЕС і тримає весь світ у заручниках. І поводить себе, як загнаний у кут щур, який не в змозі дати відсіч противнику на полі бою.

Сунь-дзи у книзі «Мистецтво війни» писав: якщо ти слабкийприкидайся сильним, якщо сильнийслабким. Ось Росія і прикидається сильною, щоб приховати те, що не може вести війну в такому темпі й боїться бути похованою ЗСУ.

Ядерний шантаж, погрози захопити південь України (Кривий Ріг, Одесу) і дійти до Придністров'яце блеф, щоб перевести дух. А для насчас бити на сполох, закликаючи цивілізований світ покласти край імперським амбіціям Росії.

Військові резерви росіян закінчуються. Тут потрібен невеликий екскурс в історію совка. Радянська армія до кінця 70-х років минулого століття була мобілізаційною. За два роки після військової служби чоловіки проходили місячні збори, підтримуючи навички. Горбачовська перебудова у 80-х роках поламала мобілізаційний принцип. Збори майже не проводилися. У путінській Росії з мобілізаційною армією покінчили остаточно. Привіт Сердюкову за його реформу збройних сил, яка позбавила російську армію резервістів.

Щоб приховати кадровий голод, Росія розпочала формування регіональних батальйонів. Складаються вони з сільських бідолах, недотеп та п'яниць за сорок, яким нема чого втрачати. Такі собі батальйони гарматного м'яса імені Володимира Путіна. Йому ж не шкода – «бабы нарожают».

За правилами, ротація військових відбувається що три місяці. Граничний термінпів року. Офіцера найвищої ланки можна «тримати» 9-ть місяців. Але такий строк перебування на фронтіце гарантована деморалізація. Військові будуть відмовлятися виконувати накази. Навіть у Чечні та Афганістані ніхто більше аніж пів року не служив. Охочих піти на гарматне м'ясо в Україні заради російського фюрера не так багато. Тому щоб отримати відпочинок, Росія веде ядерний шантаж.

У цій ситуації завдання України та ЗСУнарощувати інтенсивність військового тиску. Завдання Заходудавати зброю та боєприпаси. Жодних переговорів. Лише переможна битва на знищення Росії. Атака аеродрому у Новофедорівці, тиск на півдні показують, що Україна це розуміє і не збирається давати Москві спуску. І це добре, інакше ворог перегрупується, збере гарматне м'ясо і знову кине його у кривавий борщ.

Капітуляція ж Росії зупинить щоденні ракетні обстріли українських міст, відкриє доступ до масових поховань, розпочне слідчі дії та запустить механізм репарацій. Останній добре відпрацьований у XX столітті на Німеччині, яка двічі платила, як країна-ініціатор війни.

Побоювання, що розпад Росії створить ризики для Заходу, не обґрунтовані. Ця риторика спрямована на те, щоб переконати світ зменшити нам військову допомогу. Тому на пишномовну репліку Дмитра Пєскова про "неможливість заперечення Росії" можна відповісти науково – те, що не можна заперечити, не можна й довести, відповідно – цього не існуєReductio ad absurdum, або доведення від супротивного — один із поширених методів доведення тверджень в математичній логіці.

Зрештою, якщо не здолати Росію до католицького Різдва, тоді доведеться вести дискусію про розвал взагалі всієї Європи та сучасної цивілізації. А це означаєжодних Futuram, давньогрецького Лесбосу, ​​наукових теорій та духу Різдва.

Тож що важливішедух Різдва чи російський духВідповідь очевидна.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]