Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
25.10.2017 17:03

Список правил, які насправді пора забути

Маркетингові комунікації. PR. SMM. Digital

У своїй роботі ми часто дотримуємося принципів або правил, які давно слід відкинути. Пропонуємо список таких принципів для піарників.

У своїй роботі ми часто дотримуємося принципів або правил, які давно слід відкинути. Пропонуємо список таких принципів для піарників. 

Клієнт завжди правий

Іноді клієнт буває страшенно неправим – ви це добре знаєте. Ви поведетеся безвідповідально, якщо не скажете йому про це (ввічливо, спокійно та аргументовано). Трапляються випадки, коли позиція чи бажання клієнта може нашкодити йому самому і вам теж як представнику його інтересів. Ви – професіонал, і знаєте, як краще. 

Журналісти полюбляють подарунки

Якщо це й так, подумайте, як ви та ваш клієнт будете виглядати в очах журналіста та всього видання, пропонуючи безкоштовні квитки на концерт, дорогі подарунки і тому подібне. Журналістів слід приваблювати цікавими інформаційними приводами, а не презентами. Це не значить, що їх неможна вітати з професійним святом чи днем народження (якщо ви контактуєте достатньо близько). Але це має бути в межах розумного. В деяких виданнях навіть є обмеження щодо вартості подарунків журналістам або взагалі їх заборона. 

Внутрішньокорпоративна комунікація не є частиною PR

Над репутацією всередині компанії потрібно працювати не менше, ніж над репутацією в очах цільової аудиторії. Крім того, співробітники компанії – перші захисники (адвокати) бренду, які повинні бути в курсі всіх новин та захоплюватися своєю компанією. 

Всі важливі питання вирішуються на зустрічі

Так і ні. Зустрічі потрібні, але не так часто, як дехто вважає. Довготривалі наради вбивають час та продуктивність. Якщо їх можна замінити на телефонний дзвінок чи електронний лист – вперед. Ви тільки зробите послугу собі та клієнту. 

Понаднормова робота – шлях до успішної кар’єри

Ті, хто працює по 12 годин на добу, певно, працює непродуктивно чи нерозумно організовує свій час. Так, бувають дні, коли необхідно затриматися на роботі щоб завершити презентацію – «завали» трапляються у всіх. Але, якщо для вас це норма, час щось змінювати.   

Просування в соціальних медіа – це PR стратегія

Соціальні мережі – це важливий інструмент для всіх видів комунікації. Але PR стратегія не починається і не обмежується ними.

Читайте також про основи комунікації з клієнтом, про які ми часто забуваємо.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]