Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
16.07.2015 17:45

Народні депутати підтримали НУВГП, який цьогоріч святкує 100 років

Народний депутат України VII та VIII скликань

Ще донедавна можна було почути спірні думки щодо справжнього віку Національного університету водного господарства та природокористування. Але в травні в університеті відбувся захід, покликаний поставити усі крапки над «і» в дискусії з цього приводу. Поважн

    Ще донедавна можна було почути спірні думки щодо справжнього віку Національного університету водного господарства та природокористування. Але в травні в університеті відбувся захід, покликаний поставити усі крапки над «і» в дискусії з цього приводу. Поважні науковці, які стали учасниками круглого столу «Історія університетської науки. 100 років Національному університету водного господарства та природокористування», спираючись на архівні документи, підтвердили той факт, що предтечею університету слід вважати середнє сільськогосподарське гідротехнічне училище, засноване в Києві у вересні 1915 року, а не Київський меліоративний технікум, який був заснований на сім років пізніше – у 1922

      Відтак, зважаючи на давню історію та потужну роль і значення рівненського ВНЗ, народний депутат України, голова Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Лілія Гриневич подала на розгляд своїх колег проект постанови, аби на державному рівні відзначити столітній ювілей закладу. 

        Зважаючи на низку подій, які привернули увагу країни, потрібно тримати на пульсі і ті питання, які часто відходять на другий план. Тому керівництво навчального закладу звернулося до мене за підтримкою. Процедура прийняття постанови, подібна до законопроектів. Вона має пройти всі профільні комітети, бути внесеною до порядку денного та отримати підтримку більшості парламентарів. 

    Без перебільшень НУВГП є гордістю Рівного і України. Тут готують унікальних фахівців, спеціалістів вузьких напрямків, які користуються попитом на вітчизняному та закордонному ринку праці. Його випускниками є і мої батьки. Тому цьому питанню приділяв увагу, щоб вже восени можна було відзначати цю знаменну дату.

       Народні обранці підтримали постанову, відтак уже у вересні НУВГП святкуватиме своє 100-річчя з розмахом. Адже тепер, аби віддати належне вагомій вазі рівненського водника у вітчизняному освітньому процесі, Національний банк України виготовить і введе в обіг ювілейні монети, а Укрпошта – поштові конверти і марки, присвячені пам’ятній даті. У місячний термін з дня прийняття Постанови буде створений оргкомітет, який затвердить план заходів щодо відзначення ювілею та вирішення питання щодо його фінансового забезпечення.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]