Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
16.09.2011 12:12

У Луганську проводяться "інтелектуальні" заходи

Патентний повірений, тренер програми РАДА USAID, FDI-професіонал

В даний час на території Луганської області органами внутрішніх справ проводиться цільове оперативно-профілактичне відпрацювання під умовною назвою «Інтелект».

В даний час на території Луганської області органами внутрішніх справ проводиться цільове оперативно-профілактичне відпрацювання під умовною назвою «Інтелект».
«У керівництва УМВС України в Луганській області, - коментує начальник управління державної служби боротьби з економічною злочинністю полковник міліції Олександр Герасименко, - викликають занепокоєння факти поширення не тільки контрафактної аудіо і відеопродукції, а й фальсифікованих товарів. При цьому пірати використовують товарні знаки і відомі бренди вітчизняних та зарубіжних товаровиробників. З початку поточного року на нашу адресу надійшло чимало звернень та заяв як з боку звичайних громадян, які визнали, що їхні права як споживачів грубо порушені, так і тривожних сигналів з цього приводу з боку офіційних торговельних представників, які постійно здійснюють моніторинг регіонального споживчого ринку. У зв'язку з цим виникла нагальна потреба підсилити в нашому регіоні захист інтелектуальної власності».
З 1 по 30 вересня поточного року проводиться операція «Інтелект». Дане відпрацювання проводиться комплексно, і поряд з використанням сил і засобів усіх галузевих служб УМВС та міськрайорганів, в УДСБЕЗ діє спеціальна група оперативників, які здійснюють моніторинг сайтів мережі інтернет, які останнім часом все частіше «пірати» намагаються використовувати для свого «тіньового» бізнесу .
Крім служби ДСБЕЗ, якій відведена ключова роль, в це відпрацювання активно задіяні підрозділи з боротьби із організованою злочинністю.
У ході операції «Інтелект» представниками служби громадської безпеки активно відпрацьовуються місця масового дозвілля громадян. Це кінотеатри, дискотеки, ресторани, нічні клуби та інше. Не залишаються поза увагою правоохоронців комп'ютерні клуби, Інтернет-кафе, всі телерадіокомпанії. Силами дільничних інспекторів міліції та нарядів патрульно-постової служби проводяться за участю громадських формувань сприяння міліції відпрацювання місць, де можливий збут контрафактної продукції. У разі отримання будь-якої інформації, вони негайно передають її в УДСБЕЗ.
Співробітники ДАІ на стаціонарних постах в цілодобовому режимі перевіряють автотранспорт, на якому можливе ввезення з Харківської та Донецької областей піратської продукції.
Що ж, вочевидь, після "пілотного проекту" варто очікувати і "перейняття досвіду" луганських інтелекто-правоохоронців і у інших регіонах.
Окремо зазначаю, що згідно законодавства, виключне право дозволяти або забороняти використання торгової марки (як згадано, відомих брендів) належать їх власникам. Щось я не помітив примітки про наявність заяви (звернення) до міліції правовласників...
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]