Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
14.09.2011 09:45

Сочі-2014 - вже зафіксовано порушення

Патентний повірений, тренер програми РАДА USAID, FDI-професіонал

Митно-поліцейська операція в одному з торгових центрів Мурманська призвела до вилучення з обороту партії жіночих спідниць річного фасону з логотипом «SOCHI 2014» та іншими елементами олімпійської символіки. Партія виявилася контрафактної - при першій же пе

Митно-поліцейська операція в одному з торгових центрів Мурманська призвела до вилучення з обороту партії жіночих спідниць річного фасону з логотипом «SOCHI 2014» та іншими елементами олімпійської символіки. Партія виявилася контрафактної - при першій же перевірці з'ясувалося, що правовласник «Оргкомітет Сочі-2014» не давав ліцензію на виробництво та розповсюдження такого товару.

Діяння підпадає під дію статті Кодексу про адміністративні правопорушення - КоАП РФ і карається конфіскацією «піратського» тиражу спідниць і штрафом за рішенням суду. Поки мова йде про правопорушення з боку адміністрації торгового центру у вигляді «введення в обіг продукції, що має ознаки контрафактності».
Забрати лапки і розставити крапки над іншими буквами зуміє суд.

Однак, як показує практика, від зростання збитків може і зрости покарання - перекваліфікація адмінки на більш суворе покарання - кримінальне.
В Україні, зокрема, за незаконне використання знака для товарів та послуг передбачена гранична межа у 6 років позбавлення волі з конфіскацією засобів та майна, застосованого у покаранні (ч.4 ст.229 КК України).

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]